Arhiva 10.10.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE NEDELIŠĆE: I mjesni izbori 8. studenoga

Općinsko vijeće Općine Nedelišće zasjedalo je u utorak, 6. listopada, i to vrlo kratko. U šezdesetak minuta predsjednik vijeća Mladen Posavec "prošetao" je vijećnike i kroz aktualni sat i kroz šest tčaka dnevnog reda jer sve je bilo dobro pripremljeno, "pročešljano" na odborima, pa su vijećnici brzo odlučivali. Za aktualnog sata četiri su vijećnika propitivala načelnika Darka Daniu.

 

PITAJU VIJEĆNICI

 

Darinka Pergar pitala je je li komunalni redar počeo s evidentiranjem nečipiranih pasa na području općine i bi li se moglo uz postojeće oglasne stupove po mjestima postaviti i posebne table za osmrtnice.

 

Ivana Marciuša interesiralo je kada će se uz državnu cestu između Nedelišća i Gornjeg Hrašćana graditi pješačko-biciklistička staza, a slično je pitanje bilo Štefanije Kovač – hoće li se u Gornjem Kuršancu cijelom dužinom Ulice bana Jelačića urediti nogostup.

 

Silvije Bacinger pak je pitao može li se kućanstvima koja nisu (još) priključena na kanalizaciju omogućiti priključenje uz drugačije financijske uvjete (u Nedelišću su mještani plaćali punu cijenu priključenja) jer se u "aglomeraciji" priključci izvode besplatno za kućanstva.

 

Darko Dania za sva je pitanja imao jasne odgovore:

 

- Ovaj mjesec se dovršava evidentiranje nečipiranih pasa, imamo sporazum s "Bioinstitutom", no problem je u tome što nemamo kamo više s napuštenim životinjama. Azil je pun... A prihvaćam prijedlog da se uz oglasne stupove postavi posebne table za osmrtnice, nije to velik trošak...

 

- Za podizanje prometnog standarda uz državnu cestu Nedelišće – Trnovec već je pred godinu dana upućen zahtjev Hrvatskim cestama. Za sada mogu reći da će se nakon gradnje kanalizacije u naseljima, dakle u Gornjem Hrašćanu i Trnovcu urediti pješačko-biciklističke staze, ali za potez između Gornjeg Hrašćana i Nedelišća – rečeno nam je – za sada nema novaca.

 

- U Gornjem Kuršancu će nakon gradnje kanalizacije sve biti dovedeno u prvobitno stanje, a ŽUC-u je upućen zahtjev za produženje nogostupa u Ulici bana Jelačića...

 

- U Nedeliščću imamo 64 % kućanstava priključenih na kanalizaciaju, premda je prikljuičenje za sve po zakonu obvezno. Na području "aglomeracije" gdje se sad gradi priključci su besplatni, ali u "Međimurskim vodama" (još) nismo uspjeli dogovoriti da se za mještane ponudi povoljniji aranžman od otplate na trideset i šest rata...   

 

PROSTORNO I IZBORI

Nakon aktualnog sata vijećnici su brzo usvojili dvije odluke vezane uz mjesne izbore: odluku o načinu provedbe izbora i odluku da su idući izbori za članove vijeća mjesnih odbora 8. studenoga, kada su i parlamentarni izbori. Nakon dugotrajne procedure javne rasprave vijeće je usvojilo i izmjene i dopune općinskog prostornog plana i iuzmjene i dopune DPU "Zavrtje" u Nedelišću.

 

Izvor: 3154