Arhiva 14.01.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

Operativna akcija "Alkohol“

Tijekom noći s 17. na 18. siječnja na području Policijske uprave međimurske policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec provesti će operativnu akciju "Alkohol“. Operativna akcija prije svega usmjerena je na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili opojnih droga, kao i na sankcioniranje ostalih prekršaja koji su najčešći uzroci prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Posebna pozornost posvetiti će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja. Budući da već manje količine alkohola otežavaju percepciju i usporavaju reakcije vozača, a istovremeno povećavaju njihovo samopouzdanje te oni postaju slobodniji i skloniji kršenju prometnih propisa, policija upozorava vozače da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola te savjetuje vozače koji su konzumirali ili planiraju konzumirati alkohol:

 

-ako ste u društvu, unaprijed odredite tko će upravljati vozilom i ta osoba neka ne konzumira alkohol, 

-ostavite automobil parkiran na propisan način i pješačite, 

-koristite javni prijevoz ili usluge taxi prijevoza, 

-zamolite nekog trijeznog da vas odveze ili pozovite nekoga da dođe po vas, 

-ostanite prespavati do prestanka djelovanja alkohola (pripazite jer ako ste više popili, alkohol ćete imati u organizmu i slijedeće jutro). 

Izvor: 3116