Arhiva 08.04.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

Opraštam im svima!

Nesporna je činjenica da protiv gospodina Vladimira Ivkovića nije podignuta nikakva optužnica ili optužni prijedlog niti se protiv njega vodi kazneni postupak. Stoga je vrlo neuobičajeno da se javno, preko medija najavljuje podnošenje kaznene prijave kao što to u navedenom intervjuu iskazuje Marijan Varga, ali bez ikakvog obrazloženja o kojem se kaznenom djelu radi i što se mojoj stranci stavlja na teret. Očigledno je, da javno najavljivanje podnošenja kaznene prijave bez ikakvih argumenata ima za cilj jedino diskreditiranje moje stranke.
Ne osporavajući pravo glavnog urednika da uređuje podnaslove članaka ako oni odražavaju bitan sadržaj napisa i sama površna analiza objavljenih informacija pokazuje nepristranost i namjeru promjene sadržaja i smisla informacije s ciljem nanošenja štete časti i ugledu moje stranke.
To se između ostalih članaka, pogotovo odnosi na članak i informacije objavljenim u utorak, 16. ožujka 2010. o stanju u Čateksu s čime moja stranka nema nikakve veze, dok je osporavani podnaslov “Ivković organizira kriminalnu skupinu” temeljen isključivo na neizravnim spoznajama novinara i izmišljenim optužbama iznijetim od strane Špire Krička koji ne bira sredstva ni riječi za uvlačenje gospodina Vladimira Ivkovića u svoje sumnjive poslove. U svim tim sukobima, ako se pod kriminalnom skupinom misli na male diončare i zaposlenike Čateksa, gospodin Vladimir Ivković im nudi svoju buduću pomoć i suradnju.
Radi se o osobito teškoj insinuaciji i neistini koja, dodatno naglašena u spornom podnaslovu ima za cilj i posljedicu nanošenje nepopravljive štete i povredu prava osobnosti, časti i ugledu moje stranke u obiteljskom, poslovnom i društveno-političkom okruženju. Uvidom u pojedine članke prijašnjih izdanja lista Međimurje, odabir sugovornika i tema, te uredničku obradu naslova i podnaslova članaka u kojima se spominje moja stranka proizlazi zaključak da se radi o sustavnoj kampanji uperenoj protiv Vladimira Ivkovića osobno, kao direktora Međimurje plina i političara.
U članku objavljenom u utorak, 23. ožujka 2010. Špiro Krička optužuje gospodina Vladimira Ivkovića da sprečava istrage te da ima utjecaj na rad Državnog odvjetništva i PU međimurske. Osim što Špiro Krička bez ikakvih argumenata optužuje moju stranku, u članku se iznose grube neistine i klevete, a njegova namjera je isključivo naškoditi časti i ugledu gospodina Vladimira Ivkovića. Svi navodi su u potpunosti neosnovani jer gospodin Vladimir Ivković nikada nije razgovarao ni s Državnim odvjetništvom niti s PU međimurskom o predmetima koji se spominju u spornim člancima.
Ono što zanima gospodina Vladimira Ivkovića i sve građane Međimurja jest: Kojom to slučajnošću u svim napadima na gospodina Vladimira Ivkovića sudjeluju osobe iz ili bliske Hrvatskoj narodnoj stranci, te kako je moguće kupiti tri velike tvrtke s malom mirovinom Kričkine majke Darinke?
Unatoč iskazanoj dosadašnjoj toleranciji gospodina Vladimira Ivkovića, osobito teški medijski napadi zahtijevaju poduzimanje određenih mjera. Ovlašten sam od svoje stranke na poduzimanje pravnih radnji glede zaštite osobnosti, časti i ugleda Vladimira Ivkovića.
Lav Božićević, odvjetnik, Zagreb, Ilica 5

Izvor: 2867