Arhiva 03.11.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:31.

Opremom i robnim zalihama Vlada usmjerila 7 milijuna kuna u Međimurje

Kada su u pitanju preventivno djelovanje i rad u ispunjavanju zadaća predviđenih planom o zaštiti i spašavanju, Međimurska županija mnogim krajevima diljem zemlje može poslužiti kao primjer. To je prepoznala i Vlada RH te Međimurskoj županiji namijenila opremu, robne zalihe i posao tvrtkama u vrijednosti od oko 7 milijuna kuna. 

Pozitivne vijesti za sve međimurske službe, domaćinu županu Međimurske županije Matiji Posavcu prenijeli su pomoćnik ministra gospodarstva Ivan Milatić i savjetnik ministra Marijan Varga prilikom svog službenog posjeta najsjevernijoj županiji. Tako su odlukom Vlade RH u Međimursku županiju stigle dvije vatrogasne cisterne, svaka u vrijednosti od 1,3 milijuna kuna, što znači da će oko 2,7 milijuna kuna biti namijenjeno našim lokalnim samoupravama. Radi se o višenamjenskim cisternama za osiguranje pitkom vodom, ali koje će ujedno poslužiti i kao potpora u vatrogastvu koje je ovdje iznimno aktivno i važno u svakom gradu i naselju. 

Uz cisterne, Međimurje si je dobrim radom pribavilo i nova dva plovila vrijednosti oko 230 tisuća kuna. Plovila nosivosti jedne tone dolaze s auto prikolicom, a posebno će dobro doći na našem području uz dvije rijeke gdje postoji potreba za akcijama spašavanja ljudi i materijalnih dobara. Iz robnih zaliha ministarstva sjeveru je namijenjena i oprema na razini vatrogastva u vrijednosti od 600 tisuća kuna, radi se između ostalog o pumpama za vodu, vrećama i generatorima, a kako doznajemo i šest kontenjera, svaki u vrijednosti od 32 tisuća kuna. Ujedno su tvrtke iz Međimurske županije koje su radile s robnim zalihama, za potrebe svog daljnjeg djelovanja dobile posao vrijedan 800 tisuća kuna, pa su tako i u aktivnostima sudjelovale s oko 2,6 milijuna kuna. 

Izvor: 3158