Arhiva 15.10.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

ORAH NA IZBORNU LISTU STAVLJA PETERO MEĐIMURACA

ORaH je u srijedu, 14. listopada, predstavio svoje liste za predstojeće izbore, za III. Izbornu jedicu učinio je to konferencijom za novinstvo u sjedištu stranke u Čakovcu.

Na listi za III. izbornu jedinicu je petero Međimuraca, rekao je Kristijan Mavrek, član Predsjedništva stranke i prvi na listi. Uz njega, na njoj su i Ines Novak, ekonomistica iz Čakovca, na četvrtom mjestu, Ivana Oletić, frizerka iz Svetog Martina na Muri na šestom, na devetom Alen Zadravec, ing. poljoprivrede iz Čakovca i Vesna Braniša, medicinska sestra iz Belice, na desetom.

- ORaH na ovim izborima ima liste u svim izbornim jedinicama, a i za dijasporu i manjinsku, a po onome što se dosad zna jedina je stranka koja djeluje na nacionalnoj razini koja je Međimurca stavila za nositelja - istaknuo je Mavrek.

Stranka će srijedom imati štandove na dva mjesta u Čakovcu, najavio je aktivnosti u predizbornoj kampanji, a svoj će program predstaviti s nekoliko javnih tribina. Najvažnija će biti u Belici, u petak, 23. listopada, posvećena temi teškoća i perspektiva proizvodnje krumpira u Hrvatskoj. Poticaj su dali sami proizvođači upozorenjem na nekontrolirani uvoz jeftinijeg krumpira te izostanak podrške Ministarstva poljoprivrede, koje je klasificirajući krumpir kao ratarsku kulturu njegovoj proizvodnji onemogućilo kandidiranje za pomoć iz EU fondova. Predsjednica stranke Mirela Holy u Čakovcu će program stranke predstaviti 28. listopada.

Mavrek je rekao da ORaH u III. Izbornoj jedinici očekuje jedan mandat, teži i drugom, ali će i jedan smatrati uspjehom. Do njega će doći vlastitim snagama, ne samo da sada na izbore izlazi samostalno, već se i načelno zalaže za zabranu predizbornog koaliranja. ORaH je imao ponudu SDP­a za zajednički nastup koji bi mu jamčio osam mandata, ali ju je odbio i tako prihvatio rizik koji to nosi ­ u ovoj izbornoj jedinici će za jedan mandat vjerojatnije trebati 7 do 8 posto glasova. 

 

Tekst i foto Dražen Kovač

 

Na fotografiji (s lijeva): Alen Zadravec, Ines Novak, Kristijan Mavrek, Ivana Oletić i Vesna Braniša

Izvor: 3155