Arhiva 03.11.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

OŠ Draškovec s najboljom informatičkom učionicom

Kad se umreži pamet i rad, rađaju se rezultati. U Osnovnoj školi Draškovec odavno znaju da se iz kože ne može te da se treba prilagoditi duhu vremena i povući sredstava iz europskih fondova koliko god se može. No, to zahtijeva rad, kandidiranje ozbiljnjih programa i moć da ih se realizira. Konkurencija je velika i ne trpi greške.
U utorak se u Osnovnoj školi Draškovec mogao vidjeti primjer spomenute sprege: informatička učionica dopunjena je s 8 prijenosnih računala, pametnom pločom i projektorom, čime je postala jedna od najopremljenijih među međimurskim osnovnim školama.
- Informatička oprema vrijedna 26.000 eura financirana je iz IPA projekta Europske unije u kojem su sudjelovale još tri škole: OŠ Kotoriba te škole iz Murakeresztura i Serdahelja, a kompletna vrijednost projekta doseže 180.000 eura. Uz EU, projekt je sufinanciran od Grada Preloga i Međimurske županije - rekla nam je ravnateljica OŠ Draškovec Margit Mirić. Tijekom proteklih godina nadograđivana je suradnja sa školama iz pograničnog područja Mađarske, a predstavnici iz te zemlje bili su dragi gosti Draškovčanima i na svečanosti otvorenja novog informatičkog centra. Od travnja u ovoj školi 15-ak učenika pohađa i tečaj mađarskog jezika.
- Nećemo stati na ovome, već se i dalje natječemo za ulazak u nove projekte. Što se tiče škole, nadamo se ulasku u projekt vezan uz sport, zdravlje i ekologiju, a pomažem i u kandidiranju drugih projekta važnih za Grad Prelog, kao što je sufinanciranje komunalog uređenja (kanalizacije) te Sajma na rijeci Muri - dodaje Margit Mirić.
(žd)
Snimio D. Lesar

Izvor: 2897