Arhiva 22.08.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

OŠ SV. JURAJ NA BREGU: Mladen Beuk novi ravnatelj

Školski odbor Osnovne škole Ivan Goran Kovačić u Pleškovcu imenovao je Mladena Beuka novim ravnateljem. Na tom je mjestu naslijedio Jelenu Haček koja je nakon dvadeset godina na ravnateljskoj funkciji, otišla u mirovinu. Za Beukovo imenovanje na sjednici održanoj 14. kolovoza opredijelilo se svih pet prisutnih članova Školskog odbora, dok se dva člana nisu odazvala zasjedanju. Novoimenovani ravnatelj u osnovnom školstvu radi četrnaest godina, a posljednjih šest paralelno je predavao i u OŠ Strahoninec. Redovito je sa svojim učenicima sudjelovao na županijskim natjecanjima, bivajući mentor za čak 19 prvaka. U robotici ima i državnih naslova prvaka, a od 2007. je učitelj mentor te od prošle godine učitelj savjetnik. Predsjednik je Nadzornog odbora Društva pedagoga tehničke kulture Međimurske županije, jedan od autora Zbirke zadataka i tehničkih pokusa za osmi razred osnovne škole. Kao pripadnik 131. brigade Hrvatske vojske, hrvatski je branitelj, a u svojoj radnoj sredini cijenjen kolega.
Triput ponovljen natječaj
Mladen Beuk u kratkom je periodu dva puta izabran za ravnatelja OŠ I. G. Kovačić, zbog proceduralnih pogrešaka kojima je svjedočila i sama prosvjetna inspektorica Đurđa Lazar. Prvi natječaj za ravnatelja Škole objavljen je 5. lipnja i na njega se javilo osam kandidata. Među njima je izabran M. Beuk, no, na naknadnu anonimnu žalbu odazvala se inspektorica Đ. Lazar koja je naložila da se natječaj poništi.
Školski odbor postupio je po nalogu prosvjetne inspektorice te je s 22. srpnjem ponovo objavio natječaj za radno mjesto ravnatelja/-ice. Međutim, utvrđeno je da tekst natječaja nije bio korektan te je 24. srpnja natječaj objavljen po treći put. Ovaj se put na natječaj javilo četvero kandidata, a Mladen Beuk dobio je jednoglasnu podršku Školskog odbora. To tijelo čine po jedan predstavnik Zbora radnika i Vijeća roditelja, dva predstavnika Učiteljskog vijeća i tri predstavnika Međimurske županije.
Aleksandra Ličanin

Obnovljen hol

Međimurska županija kao osnivač osnovnih škola tijekom ljetnih mjeseci ulaže u manje ili veće investicijske zahvate na školskim objektima. Tako je bilo i u Osnovnoj školi Strahoninec. U proteklom razdoblju obnovljen je strop u holu Škole, u što je uloženo 48,500 kuna. Postavljena je i nova, LED rasvjeta vrijedna 25.835 kuna, dok je dodatan korak u modernizaciji i uvađanje wireless pristupa internetu, pa će se od jeseni internetu moći pristupiti iz svake učionice. Za to je izdvojeno 11.459 kuna. Obavljene su i pripremne radnje za ozvučenje cijele zgrade.
V. Kelkedi

Izvor: 3043