Arhiva 26.05.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

OSNOVNOJ UMJETNIČKOJ ŠKOLI „MIROSLAV MAGDALENIĆ“ ČAKOVEC PROŠIREN PROSTOR ZA RAD

 

Ugodniji uvjeti za muziciranje mladih

 

Nakon što je sjedište Gradskog poduzeća Stanorad nedavno preseljeno na 1. kat bivše upravne zgrade MTČ-a u Ulici Matice hrvatske, bivše prostore spomenute tvrtke u Ulici Vladimira Nazora čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač u ponedjeljak je na korištenje predao Osnovnoj umjetničkoj školi „Miroslav Magdalenić“.  Škola koja je dosad radila na 360 kvadratnih metara u prizemlju istog objekta, a ove godine inače obilježava i 20. obljetnicu osnutka, dobila je dodatnih 150 kvadratnih metara na katu.

 

-Ovo je ustanova u kojoj se radi samozatajno, o kojoj se  možda puno i ne priča, no koja itekako doprinosi razvoju grada. Iz nje je izašlo mnogo glazbeno obrazovanih učenika, ona se razvija i vjerujem da će tako i nastaviti osobito sada dok im je riješen problem prostorne skučenosti, kazao je Kovač.

 

Spomenutom u prilog, ravnatelj Božidar Bogdan  istaknuo je da broj učenika od osnutka do danas više nego udvostručen. Ukupno ih je 400, dio u osnovnoj glazbenoj, dio u baletnoj školi uz područne odjele u Donjem Kraljevcu, Orehovici, Murskom Središću i Prelogu. Opširnije u tiskanom izdanju Lista Međimurje. 

Izvor: 3135