Arhiva 14.10.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

OTOK: Kaj su jeli naši stari

Tradicionalna manifestacija Kaj su jeli naši stari i ove je godine organizirana na preloškom području - ovaj put u ugostiteljskom objektu Prepelica u Otoku. Mlada kuharica iz Preloga Suzana Glavina potrudila se napraviti izbor najčešćih jela sa stolova baka i djedova, među kojima kuhani i pečeni buncek, pileći paprikaš, sekeli gulaš, meso z tiblice, pečenu racu i kokoš, krvavice s kiselim zeljem, hajdine žgance, krpice sa zeljem, dinstani grah, preločku gibanicu, štrukle, kuružnjaču itd.
Tamburaški sastav Sinovi Međimurja glazbom je upotpunio ugođaj ove gastronomnske priredbe na kojoj su specijalitete kušali i gosti iz Osnovne škole Katarina Zrinski iz Serdahelja. (žd)
Snimio D. Lesar

Izvor: 2894