Arhiva 11.12.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

Otvorena suvremena mljekara ZRINDOL u Šenkovcu

Na zapadnom izlazu iz Šenkovca prema Ksajpi u subotu, 1. prosinca svečano je otvorena suvremena Mljekara Zrindol, u vlasništvu poduzeća Hamer d.o.o. Čakovec koje se preradom mlijeka u formatu mini mljekare sirovinski oslonjene na okruženje bavi od 1998. godine, a uz mljekarsku proizvodnju, razvija i pekarsku ponudu.
Svečanosti kojom je obilježen završetak gradnje mljekare vrijedne dvadeset milijuna kuna, s dnevnim kapacitetom prerade 25.000 kilograma sirovog mlijeka dnevno, nazočili su brojni kooperanti i poslovni partneri poduzeća Hamer, ali i predstavnici državne i lokalnih vlasti - potpredsjednik Hrvatskog sabora Milorad Batinić, pomoćnica ministra poljoprivrede Vesna Gantner, međimurski župan Ivica Perhoč, dožupan Matija Posavec te načelnik Općine Šenkovec Vladimir Novak.
Suvremena mljekara građena je uz financijsku potporu IPARD-a, odakle je investitoru pristiglo sedam milijuna kuna (od kojih je 3,5 milijuna osigurala Republika Hrvatska).
Općina Šenkovec pripomogla je realizaciji kapitalnog projekta djelomičnim oslobađanjem investitora od plaćanja komunalnog doprinosa, što je mala cijena uzme li se u obzir da je u Mljekari Zrindol osigurano između 40 i 50 novih radnih mjesta.
U ime investitora, poduzeća Hamer d.o.o. sudionicima svečanosti obratio se Kristijan Hamer koji je, ističući da novosagrađena mljekara zadovoljava najzahtjevnije suvremene standarde u preradi mlijeka i mliječnih proizvoda i trenutno je među najkvalitetnijim objektima te vrste u široj okolici, rekao:
- Poduzeće Hamer d.o.o krenulo je s radom 1998. godine u malenom objektu u Čakovcu, pod imenom Mljekara Hamer, i tada još nije postojala velika vizija, već samo mali snovi. I naš je početak bio težak, no, uz naše vrijedne radnike, naše cijenjene kooperante, uz ljude koji su vjerovali u nas, uspjeli smo... Svjesni smo teške situacije u gospodarstvu, nemamo iluzija o budućnosti, ali nadamo se najboljem jer pokazali smo primjerom da se realno postavljen cilj može ostvariti. Mljekara Zrindol naš je doprinos zajednici i dašak nade u ova tmurna gospodarska vremena, kada se zatvaraju pogoni i zaposlenima dijele otkazi. Nasuprot kriznim kretanjima, svojim radom i poslovanjem želimo podići standarde u mljekarstvu Međimurja!
Rezanjem hrvatske trobojnice Mljekaru Zrindol simbolično je u rad pustila dr. sc. V. Gantner, a braća Kristijan i Toni Hamer tek su nadgledala taj svečani čin jer oni su sve što su trebali obaviti obavili prije toga, u gradnji objekta koji je, kako je rekao načelnik Općine Šenkovec V. Novak, u gospodarskoj krizi svjetlo na kraju tunela. (mb)

Izvor: 3007