Arhiva 25.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

Otvorena tvornica Paul Green

Krajem kolovoza prošle godine u sjevernoj preloškoj gospodarskoj zoni položen je kamen-temeljac nove tvornice Paul Green - jednog od vodećih svjetskih proizvođača ženske modne obuće. Ovaj je projekt započeo trijumfom tadašnjeg čelništva Grada Preloga kojem je pošlo za rukom u 10-ak dana pribaviti svu potrebnu dokumentaciju, čime je postignut hrvatski rekord i pokazano da se birokraciji može stati u kraj, kad se hoće.
Austrijski ulagači u Prelogu su prepoznali potencijal na kojem bi mogli rasti i za nepunih godinu dana podigli su halu u kojoj od 1. srpnja radi 50-ak novozaposlenih u 6.800 kvadratnih metara prostora. Proizvodnja će uskoro, na dnevnoj bazi, doseći 2.000 pari cipela, a za Međimurje je dragocjeno i što im je goričanski Meiso - poslovni partner.
U petak, 19. srpnja, uz prisustvo brojnih uzvanika, upriličeno je svečano otvorenje novog pogona.
- Do kraja godine planiramo zaposliti 150 ljudi, a za dvije godine ovdje bi, prema planovima, trebalo raditi 250 zaposlenika. Najmodernija smo tvornica u regiji u koju je u izgradnju uloženo 4,5 milijuna eura te još toliko u opremanje. No, na tome nećemo stati: tijekom nekoliko godina, ovisno o uvjetima na tržištu, namjeravamo proširenje i prerastanje ovog pogona u naš logistički centar - rekao je voditelj “preloškog” projekta i direktor Bojan Režonja. Na pitanje hoće li radnicima što nedostajati i hoće li raditi za mali novac, kaže:
- Ovdje će radnici imati najbolje uvjete u Hrvatskoj, što vrijedi i za plaće. Vidjet ćete! - tvrdi Bojan Režonja.
Jedan od austrijskih predstavnika iz čelništva tvrtke Paul Green Guido Strebel poetikom je naglasio veličinu investicije i nada uloženih u nju:
- Hrabrost na početku puta, sreća na kraju, a između su rad, trud i ustrajnost.
Brojnim gostima obratili su se aktualni i bivši preloški gradonačelnici Ljubomir Kolarek i Dragutin Glavina te aktualni i bivši župani Matija Posavec i Ivica Perhoč:
- Ovo je početak novog gospodarskog ciklusa Preloga te najbolji pokazatelj i dokaz potencijalnim investitorima da se ovdje isplati ulagati i da će kod nas naići na podršku. Ovo je i prilika za jednu lijepu promociju Preloga kao grada koji prepoznaje prave partnere i predano radi za njih. U sjevernoj zoni imamo još parcela za prodaju i raduje nas interes ulagača - istaknuo je gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek.
Željka Drljić
Snimio D. Lesar

Izvor: 3039