Arhiva 16.10.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Otvorenje Izložbe o nastanku i djelovanju Dječjeg odjela

Na Općem odjelu Knjižnice Nikola Zrinski Čakovec povodom 40 godina Dječjeg odjela u srijedu, 15. listopada otvorena je prigodna Izložba novinskih isječaka. Uređeni plakati kroz članke prikazuju nastanak i djelovanje Dječjeg odjela od inicijative za osnivanjem 1972. godine koju je pokrenula tadašnja ravnateljica Mira Kermek Sredanović. Ona je svim prisutnima ispričala o povijesti dječjeg odjela i samim počecima rada kada je knjižnica zapošljavala tek 5 djelatnika, dok je sadašnja ravnateljica Ljiljana Križan naglasila važnost čitanja knjige. 

 

Prepoznatljivo lice knjižnice je svakako Blaženka Hunjadi Bašek ili kako je većina djece poznaje - teta Blaška, voditeljica dječje igraonice. Istaknuvši kako je sretna i ponosna na ovoliko godina djelovanja Dječjeg odjela poručuje odraslima da razmišljaju što ostavljaju mlađim naraštajima te da djeci približe knjigu i potaknu ih na čitanje.

 

Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Romano Bogdan koji se prisjetio svog prvog dolaska u knjižnicu, a priznanje je knjižnici i čitaonici riječima pohvale dao i župan Matija Posavec. Ugodnim zvucima flaute svečanost su uljepšale polaznice Umjetničke škole Miroslava Magdalenića u Čakovcu. Druženje je završilo tortom koju su napravili slastičari Srednje škole Prelog i razgovorom o knjigama.

 

Ovom proslavom je počelo i obilježavanje mjeseca hrvatske knjige, a Izložba u knjižnici može se pogledati do 15. studenog 2014.godine.

Izvor: 3103