Arhiva 05.01.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

Otvorili već otvorenu zgradu Međimurje plina

Proteklog ponedjeljka u Čakovcu je, povodom 15 godina samostalne tvrtke Međimurje plin, otvorena nova poslovna zgrada na čije se svečano otvorenje konačno odazvala i predsjednica Vlade Jadranka Kosor u pratnji nekolicine ministara i državnih tajnika. Domaćin ovom događaju bio je direktor Vladimir Ivković koji je rekao da radnici Međimurje plina više neće biti podstanari. Potom je govorio o povijesti plinofikacije Međimurja i novosagrađenom poslovnom objektu bruto površine 1.800 četvornih metara čija je prva faza izgradnje koštala 11,7 milijuna kuna. Financijska konstrukcija rađena je tako da se iskoristi tijekom godina akumulirana imovina. Ivković je ustvrdio da niti jedna kuna utrošena u objekt nije ostvarena iz cijene plina, odnosno na teret potrošača plina.
Predsjednik Nadzornog odbora Međimurje plina Ivica Perhoč zahvalio je Kosorovoj na dosadšnjoj podršci Vlade u nekim projektima te pozvao predsjednicu da češće posjeti Međimurje, kako bi se razgovaralo o budućim projektima važnima za Županiju. Spomenuo je školu u Pribislavcu, Centar za odgoj i obrazovanje u Čakovcu, prometnu infrastrukturu i drugo. Vezano uz plinofikaciju Međimurja, župan je podsjetio da je to ostvareno zahvaljujući ljudima koji su prije 35 godina imali viziju kako to pokrenuti, najvećim dijelom samodoprinosom i odricanjem samih Međimuraca. Predsjednica Vlade Jadranka Kosor, uz blagdansku čestitku, obećala je češće dolaske u ovaj “prelijep kraj naše domovine”.
- Bez obzira što je 2011. izborna godina, ona ne smije biti izgubljena u smislu da zastanemo i brinemo samo o vlastitim stranačkim interesima, već to mora biti godina u kojoj će se doslovno na dobrobit svih građana i građanki Hrvatske iskoristiti svaku njezinu sekundu. Što se Vlade tiče, i dalje će dosljedno provoditi program gospodarskog oporavka, a s novim ljudima u Vladi imat ćemo novi zamah. Sigurna sam da će se dio velikih investicijskih projekata realizirati i postati stvarnost i da ćemo u idućoj godini privući mnogobrojne investitore iz inozemstva, a to ćemo učiniti većim pokazivanjem zajedništva, u većoj mjeri nego je to bilo do sada - rekla je, između ostalog, Jadranka Kosor. Na kraju je direktor Ivković predsjednici Vlade uručio međimursku škrinjicu u kojoj su, kako se našalio, “med i mlijeko”. Novi objekt blagoslovio je gvardijan Stanko Belobrajdić, a cijeli je događaj svojim nastupom uljepšao Gradski pjevački zbor Josip Štolcer Slavenski.
V.Trstenjak

Dođoh, vidjeh, odoh…

Zgrada Plina u zapadnoj poslovnoj zoni Čakovca (između Kauflanda i Đurkina) praktički je otvorena prije više mjeseci, ali premijerka Jadranka Kosor nije našla slobodan termin da dođe ranije. I sada je tu boravila tek sat vremena, a da svoj službeni dolazak ni ovaj put nije najavila županijskog vlasti, što bi bio red. Domaćini su čak tri puta zbog nje mijenjali početak ove svečanosti - prvo zakazane za 11, potom 13 i na kraju 15 sati. Premijerka se nije odazvala ni ručku u restoranu Kristal u kojem ju je čekalo više od stotinu uzvanika, pa su cvijeće namijenjeno njoj kući odnijele druge dame.(u)

Izvor: 2906