Arhiva 12.11.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

Ove godine opet 30 učenika-stipendista

U Obrtničkoj komori Međimurske županije održana je svečanost potpisivanja ugovora o stipendiranju učenika koji se obrazuju za deficitarna zanimanja, u jedinstvenom modelu obrazovanja. Ugovore su potpisali budući stolari Emanuel Zoka (Goričan), Saša Toplek (Nedelišće) Marko Bermanec (Prelog), David Srša (Hlapičina), Dino Smrtić (Nedelišće), Roko Kovačić (Grabrovnik), Mateo Lenger (Novo Selo na Dravi) i Nikola Varga (Vularija); soboslikari-ličioci Benjamin Baranašić (Orehovica) i Bolta Flac (Čakovec); tesar Goran Pužaj (Vularija) i instalateri grijanja i klimatizacije Davor Božić (Martinuševec) i Saša Ranteš (Čakovec), svi učenici Graditeljske škole Čakovec. Učenici TIOŠ-a koji će ove godine dobivati stipendije su strojobravar Antonio Turk (Sivica), tokari Nikola Fic (Nedelišće), Filip Vrček (Strahoninec), Zvonimir Mesarić (Nedelišće), Dino Dodlek-Baričević (Čakovec) i Tomislav Poljak (Sveta Marija); budući bravari Jurica Pintar (Goričan) i Nikola Krizman (Totovec) te elektroinstalater Emanuel Krumpić (Leskovec).
Stipendije će dobivati i četvero učenika iz Srednje škole Prelog, buduća slastičarka Nikolina Jelenić (Čakovec) i pekari Kristina Lehkec (Savska Ves), Kristijan Oreški (Pušćine) i Ivan Ivanušić (Orehovica), tri učenice iz Gospodarske škole Čakovec, krojačice Biljana Ignac (Orehovica), Vanesa Lajtman (Ivanovec) i Suzana Radiković (Sveti Martin na Muri) te Monika Lovrec (Preseka) iz Srednje strukovne škole Varaždin koja se školuje za zanimanje mesar.
Stipendisti će dobiti mjesečnu pomoć od 600 kuna za deset mjeseci školske godine.
Od ukupnog fonda od 180 tisuća kuna, polovicu je osiguralo Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, dok je drugi dio fonda Obrtnička komora osigurala angažiravši Međimursku županiju koja sufinancira stipendije većine učenika, i Grad Čakovec koji ove godine sufinancira devet stipendista sa svog područja. Predsjednik OKM-a Slavko Faltak u kraćem prigodnom obraćanju pozvao je i druge međimurske gradove i općine da slijede njihov primjer.
Uz Faltaka, ovogodišnjim korisnicima stipendija uspjeh u školovanju zaželjeli su i predstavnici stipenditora, zamjenici župana Matija Posavec i Anđelko Horvat te zamjenik gradonačelnika Čakovca Veselin Biševac.
(dk)

Izvor: 2846