Arhiva 29.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

„Ovisnici“ o adrenalinu došli na svoje

U subotu, 27. rujna, na prostoru uz kompleks Gradskih bazena „Marija Ružić“ u Čakovcu i službeno je otvoren „Mobilni adrenalinski park“ – nova atrakcija za sve željne adrenalinske zabave. Radi se o površini 15 puta 5 metara na kojoj se nalazi 10 elemenata za penjanje – poput ulazne stijene, „zmijskog“ viseće mosta, tunela, spužve, saonica…

 

Postavljanje je stajalo ukupno 200,000 kuna pri čemu su u jednakim omjerima troškove podijelili Grad Čakovec i Hrvatska turistička zajednica u okviru „potpora za projekte turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima“. Korisnike adrenalinske zabave „nadzirat“ će, odnosno za njihovu sigurnost brinuti, 16 voditelja educiranih prema sigurnosnim standardima Europske unije. –Korištenje je sigurno, a penjati se mogu građani svih dobi – uz uvjet da nemaju više od 150 kilograma, dok djeca moraju biti visoka barem 130 centimetara.

 

-Grad želimo obogatiti sa što više sadržaja, a ovim parkom upotpunjujemo i ponudu Gradskog poduzeća Ekom. Vjerujem da će mnogo građana ovdje isprobati koliko su vješti u penjanju te se ujedno dobro zabaviti, a sve i sa svrhom razvoja sportsko rekreacijskog turizma. U suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom radimo i na novim projektima. Zajednica je osigurala 500,000 kuna za uređenje mini golf igrališta ukupno vrijednosti 100,000 eura, a vjerujem da će kroz koju godinu početi i izgradnja vanjskih bazena, kazao je gradonačelnik Stjepan Kovač, otvarajući park.

 

Prvi penjači, odmah nakon otvorenja, bili su najmlađi. Neki su park odmah prošli više puta zaredom što je dokaz da ispunjava svoju svrhu.

 

Više slika u fotogaleriji

Izvor: 3100