Arhiva 25.05.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

PALOVEC: Provalnici orgijali, a da ih nitko nije čuo?!

U nizu aktualnih provala u Međimurju jedna se odigrala u Palovcu, u Melinskoj ulici, u domu Katarine Švende. Vlasnica kuće 13. svibnja vratila se u Palovec iz Njemačke u kojoj joj žive djeca i gdje često boravi. I - imala je što vidjeti:
- Moja braća redovito obilaze kuću kad me nema, tako da pretpostavljam da se provala odigrala 12. svibnja, uoči mog povratka. Kad smo kćerka Blaženka i ja ušle u dvorište, odmah smo vidjele da nešto nije u redu jer je u bravi vrata skladišnih prostorija bio ključ. Kad smo ušli u podrum, shvatili smo što se dogodilo: na sve strane rusvaj i nered. No, u samoj kući bilo je neusporedivo gore. Provalnici su bili u svim prostorijama, od tavana do podruma, i ispreturali sve stvari, pobacali sve s polica i ormara, a ledenicu su ostavili otvorenu, tako da sam morala baciti meso. Da ih je sigurno bilo više, uvjerili smo se u kuhinji i blagovaonici u kojoj su jeli. Pripremali su sebi hranu na štednjaku, jeli sladoled, pili Coca Colu, ali alkoholna pića nisu ni pipnuli. Posvuda po podu pronašli smo opuške. Ne daj Bože, kuća je mogla izgorjeti. Na žalost, naši susjedi nisu vidjeli ni čuli ništa. Od smrti supruga sama sam u ovoj kući i nikada me nije bilo strah. Međutim, sada mi više nije svejedno, i to je najgore od svega - kaže Katarina Švenda.
STARO ZA NOVO
U rusvaju koji su satima raščišćavale Katarina i njezina kćerka Blaženka pronašle su tenisice koje ne pripadaju nikome iz njihove obitelji. Ubrzo su shvatile da je provalnik zamijenio “staro za novo”. U njihovoj je garderobi pronašao obuću koja mu odgovara, no svoje stare, poderane tenisice je ostavio. Katarina apelira na ljude koji eventualno prepoznaju te tenisice i povežu ih s njihovim vlasnikom da joj jave, a za to ih je spremna nagraditi.
Prema policijskom izvješću od 16. svibnja: iz kuće je nestao dio spomenutog kotla za rakiju, bakreni držači za oluk, zlatna ogrlica i prsten, mješalica za vodu, muške cipele te parfem, a šteta je procijenjena na 8.000 kuna. (žd)

Izvor: 2926