Arhiva 10.12.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

PANEX U BLOKADI: Križaić novi direktor

Bivši zamjenik župana, Mladen Križaić od 1. prosinca 2009. godine postao je novi je direktor Panexa d.d. Čakovec, a odmah nakon što je zasjeo na čelno mjesto ovog trgovačkog društva, nšao se pred blokadom žiroračuna od 1,2 milijuna kuna. To, međutim, kako nam tvrdi novi direktor, neće utjecati na opstanak poduzeća niti na daljnje poslovanje.
Poduzeće je blokirao Hrvatski fond za privatizaciju koji je ujedno i vlasnik 97 posto Panexa, a do blokade je došlo zbog, u najmanju ruku, sporne prodaje zemljišta još 2003. godine.
Naime, tadašnji direktor Panexa Josip Holetić s Hrvatskim cestama je 5. rujna 2003. sklopio ugovor o prodaji dijela zemljišta za iznos od 1,248.760 kuna.
Hrvatske ceste taj su iznos isplatile 6. listopada 2003., međutim, pokazalo se da zemljište nije bilo Panexovo, već društveno vlasništvo, a Panex je bio samo korisnik. Tako je Holetić Hrvatskim cestama prodao tuđe, a sada država, odnosno HFP kao vlasnik, traži povrat novca i rješavanje vlasništva.
Budući da je Križaić tek sjeo na direktorsko mjesto, nisu mu još do kraja poznati svi detalji kupoprodaje između Panexa i Hrvatskih cesta, ali je najavio kako će s državom, odnosno HFP-om pokušati sklopiti aranžman s mogućnošću obročne otplate, po pedesetak tisuća kuna mjesečno.
Križaić vjeruje da će blokada Panexa vrlo brzo, u roku od nekoliko dana, biti skinuta.

V.Trstenjak

Izvor: 2850