Arhiva 05.01.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

PARAG: U požaru izgorjela 6-godišnja djevojčica

Požar koji je je izbio u Paragu u četvrtak, 30. prosinca završio je tragično. U njemu je život izgubila Nikolina Balog, stara 6 godina. Vatra je toga popodneva, nekoliko minuta nakon 15 sati, buknula u kućerku njenog oca Gorana (26) i majke Silvije (24) i teško ga oštetila. U trenutku izbijanja požara u kući su bile samo majka i kćerka, otac je bio odsutan. Na mjesto događaja izašli su pripadnici JVP-a iz Čakovca i DVD-a Nedelišće te vatru lokalizirali i ugasili. Po završetku intervencije, ispod požarnog krša kuće našli su jeziv trag nesreće - pougljenjeno tijelo djevojčice.
Majka je u požaru zadobila opekline II. stupnja. Prevezena je u čakovečku Bolnicu i tamo zadržana na liječenju.
Vatrogasci su odmah po intervenciji s mjesta tragedije izuzeli plinsku bocu za koju se pretpostavljalo da je uzrok požara. U prisutnosti istražnog suca i županijskog državnog odvjetnika, počeo je i očevid koji je okončan sutradan. U petak je provedena i obdukcija nad tijelom preminule djevojčice koja je pokazala da je ona umrla zbog trovanja požarnim dimom, odnosno ugljičnim monoksidom.
Vještačenje nad plinskom bocom potvrdilo je već prve pretpostavke o uzroku tragedije – neispravno instalirano gumeno crijevo na plinsku bocu štednjaka u kući. Slabo namješteno crijevo u jednom se trenutku odvojilo i plin je počeo istjecati, a kako je boca bila u neposrednoj blizini plamenik,a odmah je eksplozivno buknula vatra.
Majka je izletjela iz sobe i pokušala pritom sa sobom povesti i djevojčicu, ali se dijete u strahu istrglo i sakrilo u pokrajnju prostoriju u kojoj se ugušilo ugljičnim monoksidom koji se razvija gorenjem plina. Tragedija je tim već što je Nikolina svojim roditeljima bila jedino dijete.
Snimio D.Lesar

Izvor: 2906