Arhiva 28.05.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:22.

"Perlice" u Zagrebu / Dani Međimurja

Montessori skupina Perlice iz Dječjeg vrtića Čakovec, područnog odjela Maslačak, sa svojim montessori odgojiteljicama Dijanom Horvat i Alenkom Novak Sabol provodi projekt Montessori Perlice putuju Hrvatskom. U okviru ovog projekta, prošli su Međimursku, Varaždinsku, Koprivničko-križevačku i Krapinsko-zagorsku županiju. Nedavno su bili u gostima i kod predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića. Ovaj im je susret, tvrde Perlice, ostao u posebno lijepom sjećanju.

Zavičajno društvo Međimurje iz Zagreba priprema manifestaciju Dani Međimurja u Zagrebu od 3. do 9. lipnja, sa središnjom manifestacijom tradicionalnog Međimurskog proščenja.
Međimursko proščenje održat će se 9. lipnja u parku Opatovina na, zagrebačkom Kaptolu. Istog dana, u 10 sati služit će se misa u zagrebačkoj katedrali, a nakon toga kreće povorka uz pratnju KUD-ova i limene glazbe iz Međimurja. Na Opatovini će gostovati i Zrinska garda iz Čakovca uz brojne druge goste iz Međimurja koji će prikazati stare zanate te nuditi domaće kulinarske specijalitete - uz domaću glazbu.

Izvor: 3031