Arhiva 14.05.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:22.

PLEŠKOVEC: Fenix konačno otpisan!

Tvrtki Fenix iz Slavonskog Broda, koja je u Pleškovcu donedavno gradila školsku sportsku dvoranu i dograđivala učionice, poslana je bankovna garancija od 1,2 milijuna kuna na naplatu. Saznajemo to od načelnika Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelka Nagrajsalovića koji očekuje da će radove na OŠ Ivana Gorana Kovačića uskoro nastaviti netko drugi.
Kako smo već javljali na našim stranicama, 15. ožujka istekao je i drugi produžetak ugovora Fenixu koji nije ispoštivao ni rokove ni obveze prema kooperantima te time samo potvrdio najave prezentirane u vrijeme kad je prije godinu i pol dana dobio posao na izgradnji - da je nepouzdan izvođač.
Modus operandi koji Fenix ima po Hrvatskoj, ostavljanje dugova svojim podizvođačima, i u našoj je županiji uzeo danak, pa ostaje nadati se da Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta više neće protežirati tvrtku koja se na natječaj za ovaj posao 2011. godine nije javila s potpunom dokumentacijom.
- Županija i Općina Sv. Juraj na Bregu imaju 3,5 milijuna kuna na raspolaganju, i to je dovoljno za dovršenje radova. Sada pravimo obračun odrađenog i potom ćemo objaviti natječaj za izvođača. Ministarstvo je odobrilo da to učinimo iako su preklani oni vodili postupak određivanja izvođača radova. Od poslova preostaje vanjsko uređenje fasade, sportski pod u dvorani i podno grijanje te opremanje učionica. Malo ima curenja s krova, ali stručnjaci su nakon termovizijskog snimanja konstatirali da je to upravo zbog toga što još nema fasade - kaže Anđelko Nagrajsalović. (AL)

Izvor: 3029