Arhiva 30.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

PLEŠKOVEC: Radovi bi trebali završiti do početka šk. godine

Završetak radova na dogradnji zgrade i izgradnji sportske dvorane Osnovne škole I. G. Kovačić u Pleškovcu ugovoren je na 105 kalendarskih dana. Očekivanja vodstva Općine Sv. Juraj na Bregu i Međimurske županije visoka su jer, s novom školskom godinom valja ući u nove prostore i pustiti dvoranu na korištenje učenicima i općinskoj sportskoj javnosti.
Visoku dozu povjerenja u izvođače radova valja pripisati izvođaču Team građenje koji je po ponovljenom javnom natječaju dobio posao. Po utvrđenom stanju gradnje u trenutku preuzimanja objekta od prijašnjeg izvođača, valjalo bi ispoštivati rok od sto pet dana.
Trenutno se unutar sportske dvorane sve priprema za ono što će obilježavati prostor - od postavljanja sportskog parketa do sprava. Na vanjskom se dijelu obavljaju zemljani radovi kao priprema za hortikulturu i prilaznu cestu kojom će se odvijati kružni tok prometa oko škole, što će pridonijeti sigurnosti prijevoza učenika.
- Imamo izvođače parketa i radova na otvorenom, sve se odvija u skladu s planom i nadamo se lijepom vremenu, kako bi se poslovi na otvorenom mogli odvijati. Interes za korištenje dvorane vrlo je velik i uvjeren sam da će ona biti stalno puna, ističe načelnik Anđelko Nagrajsalović.
Dvorana će biti dvodijelna i imat će 704 kvadrata, no, koštat će dva milijuna kuna više nego je prvotno u ponudi iznio prvi izvođač. O njegovom damping nastupu na javnom natječaju već smo podrobno pisali i vidimo kako je on završio, no, trenutno valja podsjetiti da je Međimurska županija proračunom osigurala dodatnih 500 tisuća kuna za radove, Općina još uvijek raspolaže novcem od namjenskog kredita, a dio će podmiriti Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.(al)

Izvor: 3083