Arhiva 20.05.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

Pobijedio 3.a razred ETŠ Čakovec s kreativnim video uratkom na temu osiguranja

U prostorijama INA-e u Zagrebu, u četvrtak 14.svibnja održano je veliko finale projekta Slagalica – Case Study natjecanja za srednjoškolce u organizaciji portala Srednja.hr, u koji se ove godine uključilo 30 škola. Natjecanje se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Agencije za odgoj i obrazovanje te Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Zlatni partner projekta je INA d.d., a partneri su Hrvatski ured za osiguranje, Zagrebačka škola ekonomije i managementa, HTC Hrvatska, te Collegium putovanja.

 

Hrvatski ured za osiguranje je u okviru ovog projekta, s ciljem promicanja osiguranja među srednjoškolcima, organizirao natječaj za najbolje video uratke na temu osiguranja pod nazivom „Pametno je biti osiguran“. Srednjoškolci su do 6. svibnja slali svoje video uratke u kojima su na zanimljiv i razumljiv način trebali objasniti što je i čemu služi osiguranje, te zašto je ono pametan i dobar izbor pri planiranju budućnosti.

 

Stručni žiri Hrvatskog ureda za osiguranje nakon prezentacija video uradaka na temu osiguranja, najboljim je proglasio video uradak 3.a razreda Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, čija je mentorica Maja Genc. U izradi video spota sudjelovao je cijeli razred, a temu osiguranja obradili su kroz glazbeni spot u kojem su svi pjevali.  Nagrađeni spot možete pogledati na Facebook profilu Hrvatskog ureda za osiguranje.

 

Drugo mjesto osvojio je Zvonimir Matić iz Gimnazije Andrije Mohorovičiča Rijeka, a treće mjesto osvojili su Monika Bujanović, Marija Čuljak, Tea Precca, Patricia Gubić, Claudia Košpić i Daniel Šembrek iz II. Ekonomske škole Zagreb, pod mentorstvom Jelene Beroš. Sve će finaliste Hrvatski ured za osiguranje nagraditi vrijednim nagradama: fotoaparatom Canon EOS 700D 18-55STM s karticom 16GB za prvoplasirani tim, kamerom Canon HFR 506 Essential kit za drugoplasirani i digitalnom kamerom Canon Power Shot Sx400 s karticom 16G za trećeplasirani tim. Mentor pobjedničkog tima dobit će i novčanu stimulaciju u iznosu od 1.000,00 kuna dok će mentori drugoplasiranog i trećeplasiranog tima dobiti 500,00 kuna stimulacije.

 

Cilj sudjelovanja Hrvatskog ureda za osiguranje u ovom projektu je podizanje razine svijesti među mladima o rizicima i mogućnostima osiguranja u upravljanju tim rizicima, te pomoć mladima da postanu odgovorni financijski obrazovani građani i da razvijaju sposobnosti planiranja osobnih financija.

 

Izvor: 3134