Arhiva 14.04.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

Počela gradnja kružnog toka na čakovečkom Jugu

Prošli tjedan započeli su građevinski radovi na izgradnji kružnog toga na križanju ulica Tomaša Goričanca i Ivana Sokača u čakovečkom naselju Jug, vrijedni 780 tisuća kuna. Radove su u ponedjeljak obišli gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i zamjenik gradonačelnika Mario Medved.

 

70 posto sredstava osigurava Ministarstvo unutarnjih poslova preko Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, dok će ostatak, odnosno 234 tisuće kuna platiti Grad Čakovec. „S dolaskom proljeća nastavljamo s građevinskim radovima na području Grada, a ovo je samo jedna investicija u nizu.“, naglasio je gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač. Ovo ulaganje pokazuje da Jug više nije samo gradska spavaonica, već dio grada koji živi. Novo rotor nalazi se u blizini osnovne škole i crkve te će znatno povećati sigurnost svih sudionika u prometu, posebice djece., rekao je gradonačelnik Kovač.

 

Zamjenik gradonačelnika Mario Medved, rekao je da je ovo prvi od dva projekta koji se financiraju sredstvima Ministarstva unutarnjih poslova. Naime, nakon tri tjedna koliko će trajati radovi na Jugu, strojevi se sele na sjever, odnosno počinje rekonstrukcija križanja na Svetojelenskoj cesti kod Konzuma. „Kod rotora na Jugu, gradski udio u sufinanciranju iznosi 30 posto, dok će se rekonstrukciju križanja kod Konzuma MUP preko Centra za vozila Hrvatske zahvat platiti u cijelosti.“, rekao je, među ostalim zamjenik Medved te dodao da se na području Grada, osim radova na Aglomeracijama Čakovec i Novo Selo na Dravi, radi i na južnom nogostupu u ulici ZAVNOH-a u Čakovcu te ulici Vladimira Nazora u Novom Selu Rok, a idući tjedan kreću radovi na ulici Breg u Mačkovcu. Također, projektiraju se daljnji zahvati na području Grada za što je planirano oko 10 milijuna kuna.

 

Gradonačelnik i zamjenik obišli su gradilište, kako bi se uvjerili teče li sve prema planu. Inače, radove izvodi čakovečka Tegra. 

 

Izvor: 3129