Arhiva 22.09.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Počelo emitiranje Regionalnog dnevnika

U programu HTV-a počinje emitiranje Regionalnog dnevnika. Hrvatska televizija time želi vratiti identitet svom Regionalnom programu, o čemu smo razgovarali s urednikom regionalnog programa Đuricom Dropcem i urednicom čakovečkog i varaždinskog dopisništva HTV-a Tamarom Peras. Na pitanje o ideji Regionalnog dnevnika, Drobac odgovara:
- Županijske panorame proteklih su se godina “izgubile” lutajući terminima. Želimo iskoristiti prednost koju imamo nad konkurencijom, a to je 21 dopisništvo koje HTV ima u cijeloj zemlji.
Emisija će ići svakog radnog dana od 18 do 18.30 sati na Drugom programu. Riječ je o fiksnom terminu koji će ubuduće biti rezerviran za Regionalni program HTV-a.
- Emisija je podijeljena u dva dijela. Prvi je Regionalni dnevnik od 20 minuta koji gledaju svi i tu ide selekcija najvažnijih događaja, aktualnosti i najzanimljivijih tema koje tog dana nude sva naša dopisništva. U okviru tog dijela, koji gleda cijela nacija, na kraju ide i makroregionalna prognoza, drugačija od onih kakve su gledatelji navikli vidjeti u našim informativnim emisijama. To znači posebnu prognozu za regije posebno. Od 18.20 do 18.30 ide drugi dio emisije koji će gledati samo gledatelji s područja koje “vuče” pojedini HTV centar. Panorame će se voditi iz Zagreba, Rijeke, Splita, Osijeka, Čakovca, Bjelovara i Zadra - Šibenika. Tu ćemo nuditi baš lokalne informacije i zanimljivosti s gostima. Voditelji Regionalnog dnevnika bit će Čakovčanin Damir Smrtić, Suzana Balen, Iva Repač i druge kolege - kaže za list Međimurje Đurica Drobac.
Tamara Peras smatra da će Regionalni dnevnik biti pravo osvježenje na malim ekranima, tim više što u njemu neće biti visoke politike.
- Idemo prije svih glavnih informativnih emisija nacionalnih televizija. Nema visoke politike, emitirat ćemo samo ono što je regionalnog karaktera. Aktualnost i zanimljivost bit će naši osnovni kriteriji, a sve ćemo dodatno “pojačati” mnoštvom uključenja uživo - ističe T. Peras.
Urednik emisije je Đurica Drobac kojeg znamo iz središnjeg Dnevnika, a tu su i iskusne Vlasta Bartolec, Dijana Čović, Tamara Peras.
Gledatelji se sa svojim prijedlozima, problemima, idejama mogu javiti na mail tperas@hrt.hr ili panorama_vz_ck@hrt.hr te na brojeve telefona 040/314-555 ili 042/312-848.
A. Ličanin

Izvor: 2943