Arhiva 17.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

Počelo suđenje za ubojstvo Perici Lovrenčiću

U srijedu, 8. siječnja pred Općinskim sudom u Čakovcu počelo je suđenje u slučaju obiteljske tragedije koja se 14. svibnja 2013. godine dogodila u Gardinovcu.
Optuženom Perici Lovrenčiću (27) u teret se stavlja da je toga dana iz nehaja prouzročio smrt svog ova Franje (57). On je, prema navodima optužnice, u dvorištu obiteljske kuće benzinom polio očeve košnice s pčelama, prijeteći da će izazvati požar, da bi ga tako zastrašio. No, i njega je poprskao benzinom, a u međusobnom naguravanju upalio plastični upaljač, olako držeći da neće izazvati plamen, kako se navodi u optužnici.
Odjeća na gornjem dijelu Franje Lovrenčića ipak se zapalila, a on je zadobio opsežne opekline zbog kojih je i preminuo 20. svibnja. Općinsko državno odvjetništvo to je okvalificiralo kao ubojstvo iz nehaja. Okrivljeni Perica Lovrenčić na prvom se ročištu izjasnio da se smatra djelomično krivim, pa će biti ispitan na kraju dokaznog postupka.
Na istom je ročištu ispitana i Ružica Lovrenčić, njegova majka i supruga preminuloga. Sljedeća rasprava zakazana je za 5. veljače – na njoj će, po prijedlozima stranaka, biti ispitano još troje svjedoka.

Izvor: 3064