Arhiva 06.10.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Počeo Nacionalni tjedan dojenja

 

Štandom na čakovečkom Franjevačkom trgu, u organizaciji Hrvatske udruge grupa za potporu dojenja, počelo je obilježavanje Nacionalnog tjedna dojenja. Naime, mnogi stručnjaci se slažu da je prirodna hrana u prvim mjesecima života najbolja i najzdravija, te je izuzetno važno za normalni razvoj da se novorođenčad hrani majčinim mlijekom. Potporu ovoj akciji dao je i Grad Čakovec.

 

https://imagizer.imageshack.us/v2/1024x682q90/674/IFPhgy.jpg" alt="Slika 1" width="1024" height="682" />

"Naziv Grad prijatelj djece ne nosimo samo deklarativno, već potpomažemo akcije koji direktno utječu na kvalitetu života naših najmlađih sugrađana. Promicanje dojenja, zasigurno je jedan takav projekt. Njega već niz godina u našem gradu provodi dr. Jugvirth, a  dosad je dao velike i mjerljive rezultate.", rekao je prilikom posjete štandu gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač. Grad Čakovec se ove godine u akciju odlučio uključiti financijskom podrškom tiskanju letaka koji će svaka rodilja dobiti u čakovečkom rodilištu, a i ubuduće će pomagati sve akcije koje pridonose zdravlju i zdravom odrastanju naših sugrađana., naglasio je gradonačelnik Kovač.

 

Inače, prema smjernicama  UNICEF-a i Svjetske zdravstvene organizacije, isključivog dojenja preporučuje se do dobi od 6 mjeseci starosti djeteta i nastavak dojenja uz dodatnu hranu sve dok majka i dijete to žele, optimalno do druge godine djetetovog života. 

 

Izvor: 3102