Arhiva 26.03.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

Početna konferencija akcije Osvijesti se!

Jučer (25. ožujka) u prostorijama Ekonomske i trgovačke škole Čakovec održana je početna konferencija akcije "Osvijesti se!" koju provodi Udruga tjelesnih invalida Međimurja. Konferenciju je otvorila ravnateljica Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, Bosiljka Vinković – Kukolić nakon čega je voditeljica akcije „Osvijesti se!“, Marina Gašparić, upoznala sve prisutne s ciljevima i aktivnostima akcije. 

 

S provođenjem akcije „Osvijesti se!“ Udruga tjelesnih invalida Međimurja započela je 9. ožujka ove godine, a provedba akcije trajat će do 31. svibnja ove godine. S pridruženim partnerima, Volonterskim uredom Međimurja i Savezom udruga osoba s invaliditetom Međimurske županije, provest će se inkluzivne radionice u srednjim školama na području grada Čakovca. Inkluzivnim radionicama nastojat će se osvijestiti mlade o osobama s invaliditetom i njihovim potrebama, što je i cilj ove akcije. U svibnju će se održati manifestacija "Upoznaj svoj grad" u centru Čakovca u kojoj će učenici na konkretnim problemima moći iskoristiti znanja stečena na inkluzivnim radionicama. 


Akcija je sufinancirana iz Fondova Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške. Vrijednost sufinanciranja akcije je 18.612,65 kuna

Izvor: 3126