Arhiva 29.08.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

Počinje borba za čelno mjesto SDP-a Međimurja

Glavni odbor SDP-a donio je odluku po kojoj će se unutarstranački izbori u Međimurskoj županiji održati u razdoblju između 1. rujna i 30. studenoga. Informaciju je za list Međimurje potvrdio povjerenik Ivica Perhoč.
- Birat će se sva tijela stranke, predsjednici i potpredsjednici županijske te gradskih i općinskih organizacija, zatim članovi predsjedništva, odnosno županijskog, gradskih i općinskih odbora.
O imenima potencijalnih kandidata za čelne funkcije u stranci Perhoč zasad nije htio govoriti, a isto tako, nije konkretno odgovorio niti na pitanje hoće li se on sam kao bivši predsjednik, te proteklih gotovo godinu dana povjerenik, ponovo kandidirati za mjesto prvog međimurskog SDP-ovca.
Sačuvao sam obraz sebi i stranci
- Teret lokalnih izbora je iza mene. Što se tiče mog političkog angažmana, ostajem član stranke. Kad vidimo pravila igre, donijet ću konačnu odluku o kandidaturi za dužnost predsjednika. U svakom slučaju, želim dati prostora da se stranka razvija, a ne bih želio biti kočnica razvoja. Osobno smatram i kako treba dati prostora i idejama koje nisu stranačke, izaći iz stranačkih okvira, a i moj pogled na politiku uvijek je bio drukčiji od onog što pojedinci možda očekuju od stranačkog života. U konačnici, ja se osjećam ugodno kad prolazim gradom, smatram da sam sačuvao obraz i sebi i stranci - ističe Perhoč.
Podsjetimo, zagrebačka središnjica SDP-a u prosincu prošle godine raspustila je međimursku organizaciju stranke, a to se dogodilo nakon što je Županijski odbor SDP-a, glasujući za kandidata za župana, Deanu Hunjadiju, tadašnjem načelniku Općine Sveta Marija, dao 24, a Perhoču, koji je bio župan i šef međimurskog SDP-a, tek 13 glasova. Perhoč je, nakon raspuštanja, postavljen za povjerenika te je, dakako, ponovo postao i kandidat za župana. Hunjadija se pokušalo namiriti time što je odabran za jednog od kandidata za zamjenika župana. No, svi planovi izjalovili su se nakon što su izbore izgubili, a uz druge razloge, tome su zasigurno pridonijeli očita podjela i sukobi unutar stranke.
Vraća se u
Čakom
Ivica Perhoč za list Međimurje kaže kako se proteklih mjeseci, nakon izbora, odmorio. Je li u tom razdoblju uspio konsolidirati i stranačke redove, tek će se vidjeti. Profesionalno, uskoro bi se, potvrđuje, premda svi detalji još nisu definirani, mogao vratiti u Gradsko komunalno poduzeće Čakom.
Bio je dugogodišnji direktor te tvrtke prije no što je postao župan. Ipak, kaže, kako se ne vraća na direktorsko, već neko drugo radno mjesto.
Na naše pitanje kako komentira prve poteze nove županijske vlasti predvođene HNS-om, ponajprije one vezane uz smanjenje broja upravnih odjela, odnosno pročelnika, odgovara diplomatski:
- Svi smo mi različiti, svatko na svoj način rješava neki problem i ja to poštujem. Procjena nove županijske garniture je da su to potrebni potezi, a vrijeme će pokazati jesu li i učinkoviti. Odluke se moraju donositi, nekad teške, nekad i krive… Ja to uspoređujem sa sportom. Kad nas više gleda istu nogometnu utakmicu, svatko o njoj ima svoj sud i dojam. Vjerujem da svaka vlast, pa i ova u Međimurskoj županiji želi dobro, rekao je Perhoč.
Na kraju recimo da su se u javnosti ipak pojavile špekulacije o mogućim kandidatima za novog predsjednika međimurskog SDP-a. Jedan od njih je upravo Perhoč, a spominju se i imena saborske zastupnice Nadice Jelaš, zastupnika Marija Moharića, zatim predsjednika Županijske skupštine Mladena Novaka i čakovečkog gradonačelnika Stjepana Kovača.
Velimir Kelkedi

IVICA
PERHOČ
iz Čakovca, sadašnji povjerenik SDP-a u Međimurju. Članovi ga optužuju za loš rejting stranke i loše izborne rezultate za župana.

STJEPAN KOVAČ
čakovečki gradonačelnik, bio je kadar pokojnog Branka Šalamona. Ima slabu potporu unutar stranke, politički neiskusan.

NADICA JELAŠ
iz Strahoninca, saborska zastupnica. U javnosti se nije osjetio njezin rad u Saboru, socijalno neosjetljiva.

MARIO MOHARIĆ
iz Goričana, zastupnik i načelnik Općine. Teško da oba posla može raditi dobro. U Saboru govorio samo 8 puta u 20 mjeseci.

MLADEN NOVAK
iz Slakovca, predsjednik Županijske skupštine, poznati poduzetnik, nema nikakvih političkih ni gospodarskih negativnih „repova“.

Izvor: 3044