Arhiva 04.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

Počinje projektiranje brze ceste Čakovec - Varaždin

Brza cesta Čakovec - Varaždin gradit će se 2016. godine. Potvrdio je to na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća u Nedelišću načelnik Darko Dania, obavješćujući vijećnike o aktualnostima iz domene rada Hrvatskih cesta na području općine.
Prema posljednjim potvrdama, HC je proveo javnu nabavu za obavljanje geodetskih radova, izradu projektne dokumentacije i ishođenje lokacijske dozvole.
- Vlada je za to osigurala milijun kuna i potpisan je ugovor sa zajednicom ponuditelja koji će obaviti poslove koji su uvod u izgradnju, a zapravo uzimaju i najveći dio vremena ukupnog posla. Tijekom 2015. godine otkupljivat će se zemljišta i rješavati imovinsko-pravni odnosi, a početak radova izgradnje brze ceste Čakovec - Varaždin predviđen je u 2016. godini, rekao je načelnik Dania.
Kroz Nedelišće dnevno prođe 16 tisuća vozila i svako prometno rasterećenje kroz središte mjesta podići će kvalitetu življenja i sigurnost kretanja. Brza cesta na navedenoj dionici bit će izgrađena na lokaciji kružnog toka na ulazu u Nedelišće iz smjera Čakovca. Za list Međimurje načelnika Darka Daniju pitali smo gdje će brza cesta “izlaziti” u Varaždinu?
- Ne mogu precizno reći jer se u Hrvatskim cestama o tome još uvijek vode razgovori. Spomenuta je opcija izlaska brze ceste u Gornjem Kuršancu na magistralnu cestu za Varaždin nadvožnjakom, ali i mogućnost gradnje mosta preko Drave. Odgovor na to pitanje zasigurno će biti dat relativno brzo jer je to nužnost zbog radnji koje trebaju započeti kao priprema gradnje, ističe D. Dania.(al)

Izvor: 3075