Arhiva 28.11.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

Poduzetnici gradske oce upoznali s barijerama koje imaju u poslovanju

Na obostranu inicijativu u četvrtak je u čakovečkoj gradskoj vijećnici održan radni sastanak gradonačelnika Grada Čakovca Stjepana Kovača i zamjenika gradonačelnika Marija Medveda sa predstavnicima Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Čakovec te čelnika većih proizvodnih tvrtki s područja grada.

 

Gospodarstvenici su gradske oce upoznali s barijerama koje imaju u svakodnevnom poslovanju te čije bi rješavanje poboljšalo njihove poslovne rezultate te omogućilo nova ulaganja. Kao glavne probleme istaknuli su problem komunalne naknade koju sad svi plaćaju podjednako. Oni predlažu uvođenje nove tarife za industrijske zone u gradu kao i različite iznose za proizvodne i, primjerice trgovačke djelatnosti.

 

Također, istaknuli su i problem zbrinjavanja industrijskog otpada i mulja, kao i povlašten položaj nekih javnih ustanova nad privatnima. To se konkretno tiče domova za starije i nemoćne gdje su oni u javnom vlasništvu višestruko privilegirani, dok se oni privatni tretiraju kao svaka druga proizvodna ili trgovačka djelatnost. Gospodarstvenici predlažu da ni privatni domovi na području Čakovca ne plaćaju komunalnu naknadu, kao što vrijedi za javne ustanove tog tipa.

 

Gradonačelnik Stjepan Kovač izrazio je zadovoljstvo što se susreo s predstavnicima gospodarstva s područja grada, jer, kako je rekao, oni su pokretač razvoja našeg grada te o njihovim poslovnim rezultatima ovisi i uspješnost Gradske uprave. Kovač i Medved obećali su da će sve prijedloge iznesene na sastanku razmotriti te vjeruju da će zajedno s gospodarstvenicima pronaći prihvatljivo rješenje.

 

Također, najavili su i da će ovakve sastanke te okrugle stolove s gospodarstvenicima organizirati svaka tri mjeseca.

 

Izvor: 3109