Arhiva 17.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

Pohod u vinograd / Besplatni bicikli u Čakovcu

SVETI MARTIN NA MURI
Pohod u župni
vinograd
Hrvatska kulturno-umjetnička udruga Sveti Martin i ove će godine obilježiti dan svetog Vinka, zaštitnika vinogradara. Vincekovo će se obilježiti šetnjom od centra Svetog Martina na Muri do župnog vinograda u kojem će se, uz kuhano vino, čaj i kobasice, održati tradicionalan obred obrezivanja trsa. Pohodu će se priključiti i kulturno-umjetnička društva iz Štrigove i Žiškovca. Budući da ovogodišnje Vincekovo “pada” na radni utorak, pohod će se održati u nedjelju, 19. siječnja. Okupljanje u centru Svetog Martina na Muri je u 13.30, a pohod kreće u 14 sati. (vt)

ČAKOVEC
Besplatno korištenje bicikala
Detalji će se tek utvrditi, no, i Grad Čakovec, po uzoru na neke europske, ali i hrvatske gradove, tijekom ove godine planira pokrenuti projekt besplatnog korištenja bicikala za građane.
Cilj te aktivnosti je, kažu gradski čelnici, poticati zdraviji način života te ujedno dodatno povećati standard usluga koje pruža Grad.
Preostaje vidjeti kako će, nakon što projekt starta, gradske strukture, doskočiti krađama bicikala – u našem kraju iznimno čestoj pojavi. (vk)

Izvor: 3064