Arhiva 28.10.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

Pojačane preventivne mjere za blagdan Svih svetih

INFORMACIJA IZ POLICIJSKE UPRAVE MEĐIMURSKE

 

S obzirom da se bliži blagdan Svih svetih, policijski službenici Policijske uprave međimurske su sa ciljem sprječavanja krađa i oštećivanja imovine započeli sa provođenjem pojačanih preventivnih mjera kod groblja i obližnjih parkirališta, koje će se provoditi sve do ponedjeljka, 3. studenoga. 

 

Svake se godine naime, uoči i tijekom ovog blagdana dešavaju krađe sa grobova ili iz vozila koja građani ostavljaju kod groblja prilikom posjeta grobovima svojih najbližih, pa je važno ponovo ukazati na neke okolnosti koje počinitelje mogu potaknuti ili im olakšati izvršenje ovakvih kaznenih djela i savjetovati građane što moraju učiniti da im se to ne bi desilo.

 

Stoga savjetujemo građanima:

 

•vozila po mogućnosti parkirajte na osvijetljenim mjestima. 

•zatvarajte prozore, zaključavajte vrata i prtljažni prostor vozila, 

•ne ostavljajte ključeve i dokumente u vozilu, 

•ne ostavljajte vrijedne predmete poput mobitela ili drugih uređaja, torbica ili novčanika na vidnom mjestu u kabini vozila, 

 

Da bi sa ovim upoznali što više građana policijski će im službenici prilikom obilaska groblja dijeliti prigodne preventivne letke „Zajedno do veće sigurnosti“, sa opisanim upozorenjima i savjetima za provođenje mjera samozaštite.

 

Također, obavještavamo građane da će se u vremenu od 29. listopada do 3. studenog, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima u zonama groblja u Čakovcu i Nedelišću vršiti snimanje javnog mjesta video uređajima.

Izvor: 3105