Arhiva 03.08.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:33.

POLICAJCI BICIKLIMA KRENULI PUT KNINA

Članovi Međunarodne asocijacije policajaca, njih sedamnaest, okupljeni u IPA Klubu Međimurje krenuli su biciklima na maratonsku vožnju prema Kninu.

Na ovaj način policijski službenici obilježavaju 20. obljetnicu vojno-redarstvene akcije Oluja, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja 5. kolovoza. Pred njima je put dug 425 kilometara koji planiraju prijeći u četiri dana. Krenuli su s Franjevačkog trga u Čakovcu odakle su ih ispratili gvardijan Franjevačkog samostana pater Željko Železnjak i župan Matija Posavec, a predvodi ih predsjednik IPA Kluba Međimurje Darko Dragičević.

Sudionici su istakli da svaki od četiri dana vožnje do Knina vide kao snažnu uspomenu na Domovinski rat koja im daje na ponosu, ali i zadatak da promiču policijsku struku, udrugu, prijateljstvo i službu. Sa starta su otišli put Petrinje, zatim preko GP Maljevac do Bihača, Gračaca i na koncu - Knina u koji stižu u srijedu, 5. kolovoza.
 - Poklonit ćemo se pripadnicima 7. gardijske brigade koja je dala značajan doprinos oslobađanju Knina, svim hrvatskim vojnim i policijskim postrojbama - rekli su prije polaska.

Izvor: 3145