Arhiva 01.08.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

Policajci odsada i na biciklima

Grad Čakovec donirao je Policijskoj upravi međimurskoj dva bicikla ukupno vrijedna oko 10.000 kuna, namijenjena policijskim biciklističkim ophodnjama. Spomenuta sredstva Grad je osigurao putem svog Vijeća za prevenciju, a svečanost primopredaje bicikala održana je u utorak, 23. srpnja. - Grad je već ranije za nas nabavio i dva skutera, a ova će donacija dodatno pridonijeti provođenju preventivnih i represivnih djelatnosti, sve s ciljem poboljšanja stanja sigurnosti, rekao je načelnik Policijske uprave međimurske Krunoslav Gosarić. Načelnik Policijske postaje Čakovec Krešimir Jurčević podsjetio je kako Grad već duže vrijeme ima kontakt policajce, dok će oni na biciklima, ocijenio je, dodatno pridonijeti smanjenju broja krađa.
- Neće se voziti samo po danu, već i u noćnim satima. Brzi su i tihi, pa će to sigurno omogućiti i lakše hvatanje počinitelja na djelu, istaknuo je Jurčević.
Gradonačelnik Stjepan Kovač građane je pozvao neka se slobodno obrate Gradu, odnosno Vijeću za prevenciju, ako imaju bilo kakva pitanja ili probleme iz spomenute domene. Prvi čakovečki policajci na biciklima su Ivan Blagus i Božidar Pergar, a kako su nam došapnuli u policiji, uskoro bi im se mogla pridružiti i jedna kolegica.
V. Kelkedi

Izvor: 3040