Arhiva 14.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

Policijske postaje vratile se na stari način rada

Prestala je provedba Pilot-projekta novog ustroja i organizacije rada u policijskim postajama III. kategorije. Na području PU međimurske u tom su projektu sudjelovale policijske postaje Prelog, Mursko Središće i Štrigova. One su se nedavno vratile na način rada ostalih postaja. Za građane to znači da se njihove zgrade neće zaključavati nakon 16 sati, već će policijski službenici u njima biti prisutni od 0 do 24 sata. 

Slijedi procjena zabilježenih učinaka pokusno provedene organizacije službe na stanje sigurnosti i ekonomičnost policijskog posla. Ovisno o procjeni, stečena iskustva primijenit će se u daljnjem procesu preustroja Ministarstva unutarnjih poslova.

To znači da je, načelno, moguće da se organizacija službe primijenjena u pilot-projektu vrati. Prema onome što možemo saznati, učinci pokusa na području naših triju postaja su neutralni - iskušavana organizacija niti je pridonijela povećanju sigurnosti niti ju umanjila, nije bila ni jeftinija, ali niti skuplja nego dosadašnja. Iskustva se, čini se, regionalno razlikuju, isprobavani model za neke je krajeve puno povoljniji. 

U međimurskim uvjetima ključ za poboljšanje stanja sigurnosti bio bi povećan broj ekipa, čemu je na putu ograničenost sredstava, a ne to hoće li se dežurati u postaji ili u kolima u ophodnji.(k)

Izvor: 3094