Arhiva 22.06.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

POLOŽENI VIJENCI UZ DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE

U sklopu programa obilježavanja Dana antifašističke borbe koji tradicionalno organizira Međimurska županija, danas je položen vijenac i upaljene svijeće podno Spomenika stradalim u 2. svjetskom ratu na čakovečkom groblju.

Vijenac je položilo izaslanstvo Grada Čakovca, u kojem su bili gradonačelnik Stjepan Kovač, zamjenik gradonačelnika Mario Medved te predsjednik Gradskog vijeća Jurica Horvat. Svijeće pak su zapalila izaslanstva Međimurske županije, Policijske uprave Međimurske, Saveza antifašističkih boraca i antifašista Međimurja, Društva "Josip Broz Tito" te mnogi građani.

U prigodnom obraćanju gradonačelnik Kovač rekao je:

- Izuzetno smo ponosni na naše pretke koji su se uključili u Narodno-oslobodilački pokret, jer zahvaljujući njima naš kraj oslobođen je od mađarskog fašističkog okupatora i ponovno sjedinjen s maticom zemljom. Time su jednom za svagda završila stoljeća nasilne mađarizacije tijekom koje su mučeni i ubijani brojni Međimurci. Danas je dan kad se ih prisjećamo te im izražavamo zahvalnost što su, bez pogovora uzeli oružje u ruke i krenuli u rat te nam time omogućili život u slobodi - rekao je Kovač. 

Izvor: 3139