Arhiva 25.06.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

POLOŽENI VIJENCI UZ DAN DRŽAVNOSTI, ŽUPAN UPUTIO ČESTITKU

Danas su delegacije Međimurske županije, Grada Čakovca, Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Policijske uprave međimurske, Hrvatske vojske, udruga civilnog društva i političkih stranaka položile vijence i zapalile svijeće uz Dan državnosti.

Kraj Spomenika poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Perivoju Zrinskih i podno Spomenika poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na zidu Knjižnice "Nikola Zrinski", odana je počast u znak zahvalnosti onima čiji je doprinos za Domovinu nemjerljiv. Među odavateljima počasti bila je i potpredsjednica Hrvatskog sabora Dragica Zgrebec. Uime UDVDR MŽ obratio se Stjepan Horvat, a župan Matija Posavec je uz odavanje počasti uputio i javnu čestitku građanima uz Dan državnosti. Molitvu za branitelje predvodio je gvardijan čakovečkog franjevačkog samostana fra Željko Železnjak.

Prenosimo čestitku župana u cijelosti:

Poštovane Međimurke i Međimurci!

Najveća bogatstava koja danas ima hrvatski narod, bez sumnje su samostalnost i neovisnost te mogućnost odlučivanja o našoj sutrašnjici. Prve ključne odluke donesene su upravo prije 24 godine, dvije povijesne odluke Hrvatskog sabora koje su ostvarile san svih Hrvata kojeg se danas možemo sjećati s ponosom. Svaki put do ostvarenja zacrtanog cilja sa sobom donosi prepreke koje treba proći, iz kojih treba izaći jači, uzdignute glave i ponosan te se tek tada cijeni svaki uloženi napor. Slavljem donošenja Ustavne odluke o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske i Deklaracije o proglašenju samostalne i suverene Republike Hrvatske, dokazujemo svoju zahvalnost, ponajviše braniteljima koji nam u razvitku naše zemlje mogu poslužiti kao primjer zajedništva i solidarnosti.

Iako današnja situacija u zemlji traži jasnije ciljeve, neku novu viziju i upravo to zajedništvo kojem su nas podučili 1991., pa i borbom u četiri godine koje su uslijedile, vjerujem kako je to pred nama. Svaki novi dan nam je prilika da se prisjetimo 78 međimurskih boraca koji su diljem Hrvatske kao dio vojnih i policijskih postrojbi svoje živote položili za domovinu, no ujedno da pogledamo u budućnost i iskorištavanjem svih svojih potencijala stvorimo mjesto u kojem će obrazovanje biti dostupno, otvarati se nova radna mjesta, mjesto u kojem mladi neće pomišljati o odlasku i gdje će plaće biti u europskom prosjeku. 

To nisu snovi, već ciljevi koje možemo ostvariti vlastitim trudom, radom i prepoznavanjem važnosti zajedničkog pristupa za bolje sutra.

Izvor: 3139