Arhiva 10.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

Pomoć obitelji Višnjić i pomoću facebooka

U vrijeme adventa i Božića podsjećamo se osnovnih ljudskih vrijednosti, ljubavi, dobrote i solidarnosti. Malo ih je kome u Međimurju sada trebalo kao obitelji Višnjić iz Čehovca koja je u požaru u noći 26. studenoga ostala bez krova nad glavom.
Odmah su priskočili prijatelji i susjedi koji su dali utočište i pomogli u raščišćavanju zgarišta, a onda je pred Božić došao značajan čin pomoći, i to neobičnim putem, da kažemo - suvremenim putem. Na društvenoj mreži Facebook objavljen je natječaj tvrtke “prozorko.hr” iz Velike Gorice u kojem je trebalo predložiti obitelj u potrebi, onu kojoj je pomoć u obliku PVC prozora najpotrebnija. Gđa Arabela Novak-Đura iz Mačkovca predložila je obitelj Višnjić, a za pomoć u prikupljanju “lajkova” zamolila članice svoje Udruge MMT - Međimurske mame i trudnice.
One su odmah prihvatile prijedlog i natječaj objavile u grupi MMT-a na Facebooku. Uz pomoć svih koji su glasali, nagradu je osvojila upravo obitelj Višnjić. Arabela Novak-Đura i Anita Horvat, kao predstavnice Udruge MMT, posjetile su 19. prosinca Višnjiće, a s njima je bio i Antonijo Mrkonjić, vlasnik tvrtke “prozorko.hr” - odmah je dogovoreno postavljanje prozora, već prije nove godine.
Obećanje je ispunjeno - u ponedjeljak, 30. prosinca dvojica radnika prozore su montirala na kuću. Arabela Novak-Đura kaže da ovim putem još jednom zahvaljuje svima koji su dosad dali pomoć u bilo kojem obliku, posebno g. Mrkonjiću na značajnoj donaciji - radi se o puno prozora. S jedne sam strane tužna zbog nesreće obitelji Višnjić, ističe, a s druge sretna što smo mali dio akcije koja će im pomoći da se što prije vrate u svoj dom.
Nastojat ćemo još više pomoći, zidovi kuće još su goli. Zahvaljujem i svima koji će se tek odlučiti na pomoć.(r)

Izvor: 3063