Arhiva 11.04.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:21.

Pomozite, životinje u azilu ostaju bez hrane!

Po prvi put nakon 11 godina, sklonište za napuštene životinje u Čakovcu ostaje bez hrane, upozorili su ovih dana iz Udruge Prijatelji životinja.
- U ovom trenutku pod našom je skrbi 250 pasa, od čega nekoliko kujica s malenim štencima te dvadesetak štenaca. Svih ovih godina nismo tražili hranu jer smo ju uvijek uspijevali dobiti u donaciju, no, kako je kriza posvuda, tako i naši donatori više nisu u mogućnosti donirati nam hranu, a neke su se tvrtke i zatvorile, kaže predsjednica Aleksandra Hampamer. Ujedno napominje da njihov azil ne provodi politiku usmrćivanja životinja nakon šezdesetog dana boravka, već životinje tamo borave do pronalaska novog doma.
Mjesečne potrebe za hranom su im 2,5 tona, a snalaze se na razne načine. Kuhaju hranu u dva kotla, pa ju miješaju sa suhom hranom, tako da im sve dobro dođe. Sve koji to mogu iz udruge mole da financijski ili donacijom hrane pomognu kako bi uspjeli prehraniti pse te i dalje bili uspješni u zbrinjavanju napuštenih životinja. Tijekom proteklih godina u prosjeku su, kažu, primili 300 novih životinja u sklonište i za gotovo isti broj pronašli novi dom.
- Sve su životinje cijepljene i čipirane, pružena im je veterinarska skrb, dobre su naravi, socijalizirane i mi se zaista trudimo uljepšati im život u skloništu koliko god je u našoj mogućnosti, ističe Hampamer. U međuvremenu su stigle i prve reakcije. (vk)

Izvor: 3024