Arhiva 06.04.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

PONOVO CRNI TJEDAN U MEĐIMURJU: 3 MRTVA!

Život izgubio Mišel Kodba

Prva ovogodišnja prometna nesreća s najtežim ishodom dogodila se 28. ožujka, oko 12.20 sati. Život je uzgubio Mišel Kodba iz Svetog Križa, rođen 1993. godine. On je na cesti između Svetog Križa i Preloga, u zavoju već nadomak samog grada svojim vozilom registracijske oznake ČK 911-DZ u zavoju prešao na prometnu traku za vozila iz suprotnog smjera.
Tako se sudario s teretnim vozilom registracijskih oznaka ČK 520-EE kojim je upravljao mještanin Donje Dubrave, star 29 godina. Zbog siline udara, oba su vozila odbačena u polje kraj ceste.
Mladi vozač osobnog automobila od ozljeda zadobivenih u sudaru preminuo je već na samom mjestu nesreće. Vozilom Hitne medicinske pomoći u čakovečku Bolnicu prevezeni su putnici iz osobnog automobila – utvrđeno je da je 18-godišnjak iz Svetog Križa zadobio teže ozlijede, dok je tri godine mlađa sumještanka lakše ozlijeđena. U nesreći su lakše ozlijeđeni i vozač teretnog automobila iz Donje Dubrave i putnik, njegov sumještanin star 58 godina.
U izvlačenju unesrećenih morali su intervenirati i vatrogasci. Promet na cesti od Svetog Križa do Preloga bio je obustavljen do 15.50 sati i usmjeren na obilazne pravce.
U prometnoj nesreći jedan od presudnih čimbenika svakako je bilo neiskustvo mladog vozača – u trenutku nesreće on je vozačku dozvolu imao tek dva tjedna.
Snimio D. Lesar

Nakon zabave u disku, smrt ga zatekla na pruzi

U naletu vlaka na željezničkoj pruzi između Donjeg Kraljevca i Čehovca 3. travnja, oko 4.50 sati život je izgubio 25-godišnji Marko Meznarić iz Novog Sela Rok. Kako je naknadna rekonstrukcija događaja pokazala, on je ležao na pruzi, a u uvjetima slabije vidljivosti, strojovođa ga nije ni primijetio. Tijelo stradaloga uočeno je tek kasnije - policija je iz “Hrvatskih željeznica” o tome obaviještana tek u 9 sati.
Nad tijelom preminuloga određena je obdukcija, za ponedjeljak, 4. travnja, koja bi trebala dati jasniju sliku o razlozima tragedije. No, prema onome što se zna o tome što je prethodilo tragediji, čini se da je posrijedi pretjeran utjecaj alkohola. Marko je bio u društvu koje se te večeri (i noći) okupilo i veselilo uz dosta alkohola u diskoklubu Maraton u Donjem Kraljevcu.
I Marko i više njegovoh prijatelja izašli su na zrak, kako bi se osvježili, i vratili se u klub, ali je Marku ponovo bilo zlo. Jedna od prijateljica ponudila mu je da se odmori u njenom automobilu, ali je on to odbio. Nije jasno što se poslije dogodilo – može se tek pretpostaviti da je pješice uz prugu krenuo kući.

Mladić pronađen mrtav u automobilu

Iz svog je doma u Dunjkovcu 31. ožujka otišao 25-godišnji M.T. Odvezao se svojim automobilom i nije se vratio. Njegova majka (49) sutradan, 1. travnja, oko 18 sati prijavila je policiji nestanak sina. Nestanak je razriješen u subotu, 2. travnja – oko 13.40 sati na poljskom putu koji vodi iz Nedelišća prema Dunjkovcu, iza pilane GM u Nedelišću, pronađen je njegov automobil i u njemu mrtvo tijelo nestalog. Obdukcija je određena za ponedjeljak, 4. travnja, u trenutku kad je ovaj broj našeg lista već išao u tisak. No, s obzirom na povijest ovisnosti koju je imao pokojnik, vjeruje se da će obdukcija potvrditi pretpostavku da je i prerana smrt posljedica prekomjernog uživanja opojnih droga.

Izvor: 2919