Arhiva 19.08.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

Popusti za umirovljenike

Matica umirovljenika Hrvatske uvela je nedavno novost u svoj rad - izdala je iskaznice za svoje članove. Kontingent od deset tisuća već je stigao u najveći Matičin ogranak u Međimurju, Udrugu umirovljenika Međimurske županije, rekao nam je (a i pokazao, na slici) Petar Horvat, predsjednik Udruge. Udruga ih je već i razaslala po svojim podružnicama. Iskaznica ima posve praktičnu, ne samo simboličku vrijednost, ističe Horvat.
Ona će služiti kao dokaz da je njen nositelj korisnik popusta na cijenu nekih usluga ili proizvoda od posebnog značaja za umirovljenike. Matica je na nacionalnoj razini već sklopila ugovore o takvim popustima za umirovljenike s nekim trgovačkim lancima, linijskim autobusnim prijevoznicima, turističko-ugostiteljskim kućama koje vode toplice i drugim tvrtkama. Popust od 15 ili barem 10 posto na cijenu košarice proizvoda ili na cijenu autobusne karte na relaciji od četrdesetak kilometara, korišten u samo dva navrata, već će donijeti uštedu kojom se nadoknađuje članarina Matice od 30 kuna, izvodi računicu Horvat.
Sklapanje ugovora na regionalnoj razini Matica prepušta svojim regionalnim udrugama - članicama. Pregovori s nekim tvrtkama, čije su usluge od interesa za međimurske umirovljenike, su u tijeku. Horvat je izrazio nadu da će neki ugovori biti potpisani već ovih dana. Članovi Udruge, i oni budući, koje će baš ovo privući, svoje iskaznice mogu podignuti kod predsjednika svojih podružnica.(d.k.)

Izvor: 2886