Arhiva 04.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

PORCIJUNKULOVO: Prvi put u plusu

Po prvi put u 10 godina, manifestacija Porcijunkulovo završila je s financijskim plusom, rekli su na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak, 28. kolovoza čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač i voditeljica Turističkog ureda Boška Ban Vlahek.

- Porcijunkulovo ocjenjujem odličnom ocjenom, mislim da su svi zadovoljni, premašili smo brojku od 200.000 posjetitelja, manifestaciju digli na nacionalnu razinu, pa i izvan granica Hrvatske, istaknuo je Kovač, potom iznijevši i financijske podatke - od najma javnih površina, ugostitelja, izlagača i sponzora prihodovali smo 625.708 kuna čemu treba pribrojiti i 264.000 kuna od europskog projekta 4 towers, dok su ukupni rashodi za koncerte, troškove razglasa i druge iznosili 460.000 kuna. Na naplatu će doći još neke fakture, no, već sada možemo reći da smo u „plusu“ - 200.000 kuna. Time u vodu padaju priče pojedinaca da se iz gradskog proračuna plaćala nečija zabava. A sve to, dakako uz podršku gradskih službi, odradilo je samo troje zaposlenih u Turističkom uredu. Njima i svima koji su pomogli u bilo kojem obliku - kapa dolje, poručio je Kovač. Do idućeg Porcijunkulova još ima dosta vremena, no, ono bi, sudeći po Kovačevoj najavi, moglo biti još „jače“. Već sada se, naime, javljaju novi sponzori, a među njima je i jedna multinacionalna kompanija, izvijestio je.

Uz zahvalu sponzorima ovogodišnje manifestacije, Ban Vlahek je između ostalog izrazila zadovoljstvo što je gradonačelnik Kovač Turističkom uredu „dao otvorene ruke“. - Vjerujem da smo uspeli opravdati pruženo povjerenje, napomenula je.

Porcijunkulovo je, podsjetimo, imalo i svoj humanitarni dio, pa je na konferenciji dopredsjednici Udruge udomitelja Međimurja Štefici Horvat uručen ček na iznos od 11.300 kuna. Time će se podmiriti troškovi boravka u Dramlju za 30 udomljene djece koja inače, kako je rekla Horvat, ne bi mogla na ljetovanje.

Proteklih se tjedana u javnosti mnogo nagađalo i o cijeni Severininog koncerta. Gradonačelnik Kovač na konferenciji nije iznio pojedinačne iznose koje je primio svaki izvođač na Porcijunkulovu, no, list Međimurje doznaje da je „najrazvikaniji“ koncert, upravo onaj splitske pjevačice, stajao 20.000 eura.(vk)

Izvor: 3097