Arhiva 17.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

PORCIJUNKULOVO: Stižu Severina, Massimo...

U organizaciji Turističke zajednice grada Čakovca, od srijede, 30. srpnja do nedjelje, 3. kolovoza održat će se jubilarno - 50. Porcijunkulovo. 

Prvobitno zamišljena kao Sajam tradicijskih zanata vezan uz crkveni blagdan Gospe od anđela - Porcijunkule (2. kolovoza), manifestacija se svake godine tematski i obujmom širila, da bi danas stekla status “najveće turističke manifestacije u Županiji” koja u Čakovec privlači veliki broj posjetitelja. U pet dana održavanja, Porcijunkulovo će objediniti  najbolje od svega što Međimurje nudi - radionice starih zanata - licitare, keramičare, lončare, košaraše, čipkare, ispirače zlata, drvorezbare, postolare, kipare i druge. Kuhat će se velika međimurska juha, predstaviti vinari, održati međunarodni oldtimer susret, streličarski turnir, program ČAK strongman by Porcijunkulovo, najavljuju organizatori.

Kao i svake godine, na tri pozornice u centru Čakovca nastupit će i poznata imena hrvatske glazbe - uz ostale - Severina (30. srpnja), Zvonko Bogdan (31. srpnja), Plavi orkestar (1. kolovoza), klapa Intrade (2. kolovoza) i Massimo (3. kolovoza).

S obzirom na „jake“ izvođače, na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Čakovca, vijećnik Đuro Bel (HDS) gradonačelnika Stjepana Kovača upitao je koliko će sve to stajati.

- Neće koštati ništa, „pokrit“ će sponzori, odgovorio mu je Kovač.

Potom je, govoreći o financiranju čitave manifestacije, naglasio da je Grad Čakovec u nekim, sad već prošlim, vremenima, primjerice, od lunaparka ubirao tek 10.000 kuna naknade, dok je ove godine postignuta cijena najamnine gradskog zemljišta za tu namjenu od čak 110.000 kuna. Slično je i s natječajem za javne površine. Ranije su za spomenuto zakupci Gradu plaćali 40.000 kuna. Ove godine - 100.000 kuna.

- Što je radila bivša direktorica Turističkog ureda? - zapitao se Kovač. (vk)

Izvor: 3090