Arhiva 22.11.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

PORUKA PODTURENČANA PUTOVALA TRI MJESECA MUROM I DRAVOM

Podturenska Udruga Turen već nekoliko godina unatrag organizira rekreacijske igre za mještane Općine Podturen pod nazivom Re - kre igre kraj stare Mure. U okviru njih, šalju poruke u boci kojima žele ostvariti suradnju sa srodnim udrugama. Kada im se primatelji poruke jave, šalju im prigodne poklone i pozivaju na suradnju i povezivanje s udrugama u kraju u koji je poruka stigla. Ovih su dana odgovor dobili od primatelja iz okolice Donjeg Miholjca. Predsjednica Udruge Ljubica Kolarić o tome nam je rekla:
- Svake godine s podturenske skele u Muru bacamo po šest poruka u bocama, a vraća nam ih se u prosjeku pola. No, nikad nijedna boca nije stigla tako daleko. To nam je dosad najdalje. Ove smo ih godine u Muru bacili 26. lipnja.
Poruku je primio ribič Jonatan Hrupački iz mjesta Krčenik kod Podravske Moslavine blizu Donjeg Miholjca koji je kontaktirao pošiljatelja, a za naš je list izjavio:
- Ribič sam i član ŠRD-a Štuka Podravska Moslavina oko šest godina. Poruku u boci iz Podturna pronašao sam 30. listopada na 94. kilometru od ušća Drave u Dunav. Kako je imala čak i žig Udruge, vidio sam da se radi o ozbiljnoj poruci, pa sam kontaktirao pošiljatelja. I ranije sam znao naći poruke, čak i na slovenskom, ali su to bile nekakve poruke ljubavnog sadržaja, ili neke mape, skice, valjda sakrivenog blaga, iz kojih je bilo očito da ih šalju djeca, rekao je Hrupački.
U Udruzi Turen saznali smo da će nalaznik primiti i skroman poklon Uduge koji se sastoji od općinskih suvenira, kukuruznog brašna i tradicionalne maske čaplje, ručnih radova članica Udruge te kape i zastavice podturenskih ribiča.
R. Topličanec

Izvor: 2952