Arhiva 17.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

Poruka u boci doplovila do Crnog mora

Desetogodišnja Tena Levačić iz Domašinca u travnju 2011. godine s novakovečke je skele u Muru bacila bocu s porukom. Tad joj je bilo osam godina.
Bocu je 5. listopada 2013. nadomak Crnog mora pronašao brodski strojar - Slovak Mišo:
- Bilo je proljeće, travanj 2011. godine... Tena je zamolila mene i supruga da odšećemo do Mure. Na televiziji je vidjela da djeca i stariji stavljaju poruke u boce, spuštaju u mora i rijeke te šalju u daleki svijet. Tena je napisala na papir najosnovnije i dodala broj našeg telefona.
Dok ju je začuđeno gledao tri godine mlađi brat Matija, sa skele je u Muru bacila bocu. Potom smo prošetali uz rijeku, vratili se kući i - na bocu zaboravili - priča Tenina majka Andreja.
Bocu je pronašao član posade slovačkog teretnog broda Mirela, Mišo iz Slovačke, zaposlen kao brodski strojar.
- Proteklih nam je dana zazvonio telefon i javio se kapetan broda Mirela, rekavši da se javlja s teretnog broda koji trenutno plovi između Srbije i Rumunjske te da žele razgovarati s malom Tenom. Tena je bila kod prijateljice na rođendanskom slavlju, pa je s kapetanom razgovarao moj suprug Velimir - dodaje Andreja.
Brod je plovio prema Bratislavi i Crnom moru. Kad se Tena vratila s rođendana, u čudu je upitala:
- Ne lažete me?
Bocu je stvarno netko pronašao?
Brodski strojar Mišo
Strojar Mišo poslao je nekoliko fotografija i ostavio e-adresu, kako bi se prijateljstvo moglo nastaviti kad brod uplovi u luku i kad strojar Mišo stigne kući, svojoj obitelji.
Zinka Čižmešija

Izvor: 3051