Arhiva 28.05.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

POSJETI KOJI RADUJU: Biskup Mrzljak u Donjoj Dubravi i Donjem Vidovcu

U sklopu pastoralnog pohoda župama Varaždinske biskupije, 20. svibnja je u cjelodnevni posjetu župama Donja Dubrava i Donji Vidovec boravio varaždinski biskup msgr. Josip Mrzljak. Kako je rekao: "Ne dolazi u župe samo prilikom crkvenih svečanosti nego i na običan dan, da vidi život župljana i župe".

Biskupa je u crkvi dočekala grupa vjernika, a župnik župe Donja Dubrava i Donji Vidovec Mirko Pilaj poželio mu je dobrodošlicu. Nakon zajedničke molitve, biskup je posjetio mjesnu Osnovnu školu i Dječji vrtić Klinčec, firmu Bali i obitelj Detelj. U općinskoj vijećnici su ga primili načelnik Općine Dražen Miser i neki članovi Općinskog vijeća. Potom su zajedno otišli do spomen obilježja Novi Zrin. 

U Donjem Vidovcu je biskup imao susret s budućim krizmanicima, njihovim kumovima i roditeljima obje župe gdje je nakon razgovora služena sveta misa. Biskup i vlč. Pilaj bili su gosti Općine gdje ih je s nekim vijećnicima dočekao općinski načelnik Josip Grivec. On ga je upoznao s bogatom prošlošću mjesta i općinskim aktualnostima. Ovdje je biskup Mrzljak istaknuo kako na svakom koraku treba njegovati obiteljske vrijednosti i zalagati se da se prevladaju evidentne podjele u društvu. U donjem Vidovcu su svi kušali donjovidovsko crno pivo i domaće kolače. 

Biskup je posjet završio večernjim susretom s Pastoralnim vijećima i Molitvenim zajednicama u župnoj crkvi sv. Margarete u Donjoj Dubravi. (na fotografijama biskup s donjodubravskim osnovcima i u vijećnici Općine Donji Vidovec)

Izvor: 3135