Arhiva 06.05.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

Potpisan sporazum o održavanju cesta

U Županijskoj upravi za ceste u petak je potpisan godišnji ugovor o obavljanju poslova redovnog održavanja 529 kilometara županijskih i lokalnih cesta u Međimurju.
U postupku javne nabave ŽUC je ove poslove povjerio Tegri d.o.o. iz Čakovca i Pavlic-asfalt-betonu iz Goričana koji će posao obavljati partnerski. Ugovor su potpisali Zoran Šarić za ŽUC i direkori dviju tvrtki - Ivan Kolarić za Tegru d.o.o. i Zvonko Pavlic za Pavlic-asfalt-beton.
Ove dvije tvrtke bile su u zajedničkom nastupu najbolji ponuditelj u postupku javne nabave za ove poslove u razdoblju od sljedeće četiri godine - objasnio je Šarić u kraćem obraćanju novinarima pred samo potpisivanje.
Dokumentaciju natječaja preuzelo je pet interesenata, a stigle su dvije ponude, obje valjane. Vrijednost ponude ovih dviju tvrtki, koje su nastupile kao Zajednica ponuditelja, bila je 48,65 milijuna kuna (s PDV-om) dok je iznos ponude PZC-a iz Varaždina bio 53,7 milijuna.
Na temelju povoljnije ponude, već je utvrđen okvirni sporazum o obavljanju redovnog održavanja cesta, a ovom prigodom potpisan je prvi godišnji ugovor na iznos od 11 milijuna i 58 tisuća kuna. Šarić je podsjetio da su ove dvije tvrtke i dosad u partnerstvu obavljale ovaj posao, na obostrano zadovoljstvo, i izrazio nadu da će se suradnja nastaviti u istom duhu. (d.k.)

Izvor: 2871