Arhiva 05.08.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:40.

Potpora HTZ-a Frkanovčanima

Udruga Frkanovčani svojim je dosadašnjim aktivnostima i organiziranjem raznih manifestacija stvorila uvjete za prezentaciju mjesta. Stoga su se prijavili na natječaj Hrvatske turističke zajednice za potporu u manje turistički razvijenim područjima, a kandidirali su projekt Frknovec – srce gornjeg Međimurja u čijoj im je izradi pomogla REDEA. Cilj projekta je obogatiti turističku ponudu Međimurja stvaranjem još jedne atraktivne turističke mikrolokacije koja će biti povezana s ostalim turističkim mikrolokacijama u Međimurju.
Projekt je mještanima Frkanovca predstavljen u ponedjeljak, 2. kolovoza u društvenom domu u Frkanovcu.
U sklopu projekta završit će se sjenica pokrivena slamom izrađena tijekom manifestacije Ljeto u Frkanovcu uz koji je Udruga prikazala žetvene radove. Također je u planu uređenje šetnice Školski put koja će se opremiti klupama i drvenim putokazima kroz šumu te sanirati i obnoviti bunar, izvor potoka Brodec. Bunar će se obzidati na tradicionalan način, opekom koju su sami izradili i ispekli u manifestaciji Frkanovski cigel. Na isti će se način urediti i dio Brodeca.
Cijena projekta je 30 tisuća kuna, sufinanciraju ga Hrvatska turistička zajednica s 15 tisuća kuna, Općina Sv. Juraj na Bregu 7.500 kuna, a ostatak su sredstva sponzora te vlastita sredstva. Na predstavljanje projekta bili su pozvani predstavnici županije, TZ Međimurske županije, načelnici susjednih općina te predstavnici udruga s kojima surađuju.
Dio radova članovi udruge već su odradili, pri kraju je uređenje sjenice, šetnica je očišćena, postavljeni su mostići (brvi), a ostatak će se odraditi nakon tradicionalne manifestacije Dani Frkanovca. (vt)

Izvor: 2884