Arhiva 04.06.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:22.

Potpredsjednik Vlade Grčić i ministar Vrdoljak u Međimurju

Tvrtku Tehnix u Donjem Kraljevcu 28. svibnja posjetio je ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a i potpredsjednik Vlade RH Branko Grčić sa suradnicima. U razgovoru s vodstvom Tehnixa te u razgledavanju pogona, upoznao se s proizvodnjom u ovoj tvrtki i mogućnostima doprinosa rješenju pitanja zbrinjavanja otpada u Hrvatskoj. Grčić je nakon posjeta u kraćem razgovoru s novinarima rekao:
- U sljedećem razdoblju moramo riješiti problem otpada, što znači da će centri za zbrinjavanje tražiti odgovarajuće tehnologije. Tu nas očekuje jaka tržišna utkamica u koju se putem javnih natječaja može uključiti svaka tvrtka, pa i Tehnix, a prema njegovim referencama i onome što sam vidio ovdje, očekujem da će se on uključiti ravnopravno.
Vlasnik i direktor Tehnixa Đuro Horvat podsjetio je da se u ovoj tvrtki deset godina sustavno radilo na projektu cjelovitog rješavanja problema otpada, tako da ga se pretvara u sirovine, energiju i gnojivo, a najvažnije je, kako je istaknuo, da se pritom zaštite pitke vode. (d.k.)

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak proteklog je četvrtka, praćen Matijom Posavcem, posjetio više adresa u Međimurju, a najduže se zadržao u Murskom Središću. Tu je, u svjetlu novootkrivene ljubavi između HDZ-a i HNS-a u Gradu, Vrdoljak gradskim ocima M. Središća širom otvorio vrata svog ministarstva. Tako će gradonačelnik Dražen Srpak sa suradnicima već ovaj tjedan u Ministarstvo gospodarstva, kako bi se riješila goruća pitanja koja već dugo muče ovaj grad. Od gospodarske zone Brezje, preko prometnog kolapsa zbog graničnog prijelaza, do izmještanja antenskog stupa iz centra Murskog Središća. Sve su vlasti do sada obećavale isto - do sada niti jedna obećanja nije ispunila. Nakon službenog razgovora s kojeg su novinari bili potjerani, čule su se optimistične izjave o budućem razvoju Murskog Središća, a potom je ministar s pratnjom otišao u goste tamošnjem župniku. Jesu li na farofu razgovarali i o još jednoj anteni u centru grada, onoj u crkvenom tornju, nije poznato.
V.Trstenjak
1 Vrdoljak je gradskim ocima obećao pomoć

Izvor: 3032