Arhiva 26.12.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

Povelja Međimurske županije i Listu MEĐIMURJE

Skromnije nego ranijih godina, prigodnim govorima predsjednika Skupštine Petra Novačkog i župana Ivice Perhoča, nastupom vokalne skupine “Stridone” te dodjelom povelja Međimurske županije, u četvrtak je odrađena ovogodišnja svečana sjednica Skupštine Međimurske županije.
Uz najbolje želje svim građanima Međimurja za predstojeće blagdane, predsjednik Skupštine i župan u svom su obraćanju upozorili na teška vremena koja je Novački nazvao “vremenom koje nemilosrdno na vidjelo izbacuje promašaje, propuštene prilike, iznevjerena očekivanja i pomalo posustao opimizam”. Perhoč je izrazio želju da “nas svečano blagdansko ozračje nadahne da barem na kratko zaboravimo na međusobne prijepore, razmirice i neslaganja”. Župan je pozvao na međusobnu suradnju i konsenzus o bitnim stvarima jer samo tako možemo iskoristiti mogućnosti koje će nam pružiti skori ulazak u EU.
Povelja Međimurske županije ove je godine dodijeljena Listu Međimurje povodom 60. obljetnice kontinuiranog izlaženja i informiranja stanovništva Međimurske županije i Hrvatske. U Listu Međimurje stasale su generacije novinarki i novinara, a tiskovina je danas najprodavaniji lokalni tjednik u Hrvatskoj. Putem pretplate preko Lista Međimurje, vijesti iz Međimurja dolaze do Međimuraca širom Hrvatske i svijeta. Povelja je dodijeljena i Udruzi pčelara Međimurja Agacija za njihovih 30 godina uspješnog rada. Povelju je u ime naših novina primio glavni urednik Ivica Jurgec koji je, zahvaljujući u ime nagrađenih, naglasio kako će List Međimurje novčani dio nagrade proslijediti stradalima u nedavnoj poplavi u Pušćinama.
V. Trstenjak

Izvor: 3009